Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τι είπαν Τσίπρας- Μέι στη Downing Street
Τι είπαν Τσίπρας- Μέι στη Downing Street

Τι είπαν Τσίπρας- Μέι στη Downing Street

Ιστορική χαρακτήρισε η Τερέζα Μέι την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο , δίνοντας συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Στον δι που είχαν κατά την έναρξη της συνάντηση τους στην Downing Street 10, η κ. Μέι αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Εκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο πρέπει να συζητηθεί, ένα ζήτημα που έχει διαχειριστεί η Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του .

Υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει η ως παγκόσμια οικονομική , για να σημειώσει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε επιπλέον και στη στον αμυντικό τομέα.

Mε την Πρωθυπουργό Μέι συζητήσανε τρόπους ενίσχυσης της διμερούς ς σε μια σειρά από τομείς, όπως η από την Μ. Βρετανία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για .

Τέλος έθεσε στην ομόλογό του το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση