Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση κομμάτων
Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση κομμάτων

Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση κομμάτων

Mε πέντε τροπολογίες που κτέθεσε χθες στη Βουλή, σε νομο γι την κύρωση συμφωνίας για την αλιεία στη Μεσόγειο, η κυβέρνηση έκανε ένα ακόμη βήμα για την κάλυψη των προαπαιτούμενων προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η μόνη άλλη εκκρεμότητα που ίσως απαιτεί νομοθετική ρύθμιση είναι η παράταση της εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών.Οι τροπολογίες αναμένεται να ψηφιστούν σήμερα.

Πέραν των συντάξεων και των συλλογικών συμβάσεων ρυθμίζουν τα εξής:

Για την καταπολέμηση της διαφθοράς: Τα μπορούν να χρησιμοποιούν ως εγγύηση για τη δανειοδότησή τους από πιστωτικά την ετήσια κρατική χρηματοδότηση που δικαιούνται σε ποσοστό μέχρι 50%. Επίσης, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ως εγγύηση τη χρηματοδότηση που αφορά μεταγενέστερο έτος. Ο αρμόδιος Π. Σκουρλετης υποστηρίζει ότι με τον τρόπο αυτόν αποτρέπεται η αλόγιστη χρησιμο της κρατικής επιχορήγησης.

Εξάλλου, στην ίδια τροπολογία ορίζεται ότι οι υποψήφιοι ή/και αιρετοί αντιπρόσωποι της Βουλής και του Ευρωκοινοβουλίου υποχρεούνται να γνωστοποιούν αυθημερόν στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου το άνοιγμα του μοναδικού τραπεζικού λογαριασμού για τη των εσόδων και δαπανών τους. Μέχρι τ, τη σχετική υποχρέωση είχαν τα πιστωτικά .

Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς: Ο υπερθεματιστής που θα ανακηρύσσεται από τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα είναι αυτός που θα πληρώνει και το τέλος χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος. Η σχετική τροπολογία ακυρώνει προηγούμενη απόφαση που προέβλεπε ότι τέλος χρήσης ύψους 50 ευρώ θα καταβάλλουν όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση