Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Θρίαμβος Τσιτσιπά στη Στοκχόλμη – βίντεο
Θρίαμβος Τσιτσιπά στη Στοκχόλμη – βίντεο

Θρίαμβος Τσιτσιπά στη Στοκχόλμη – βίντεο

Κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο

Τον πρώτο του τίτλο σε ATP 250 πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 (6-4, 6-4) σετ του Λετονού Έρνεστς κούλμπις (Νο 145) στον τελικό του Stockholm Open και κατέκτησε το τρόπαιο του ΑTP 250.

Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σε τελικό της ATP και κατάφερε να φτάσει στον τίτλο χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα στον τελικό. «Εσπασε» μάλιστα το σερί του κούλμπις, που δεν είχε χάσει κανέναν τελικό (6-0 στο μονό, 2-0 στο διπλό) μέχρι την Κυριακή (21/10)!  Αν και τ βρίσκεται στο Νο145, ο Γκούλμπις έχει υπάρξει μέλος του Top 10 στο παρελθόν!

Στη Στοκχόλμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγάλες εμφανίσεις. Στο πρώτο game, αν και ο Γκούλμπις τον απείλησε για break, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του.

O Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-4, έπαιξε εξαιρετικά στο δέκατο game, έκανε το break και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4. Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες σαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε συγκεντρωμένος, έκανε αυτό που έπρεπε και εν συνεχεία έκανε το break για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο ΑΤP στην καριέρα του, μέσα στη Στοκχόλμη.

Τις δύο προηγούμενες φορές που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό ενός ATP, ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από τον , τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στο .

για Τσιτσιπά: Μια ιστορική επιτυχία που μας κάνει υπερήφανους

Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Stockholm Open έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης .

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει:

«Θερμά συγχαρητήρια Στέφανε για την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Stockholm Open. Μια ιστορική επιτυχία που μας κάνει υπερήφανους!»

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση