Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Θωρακισμένος» ο Έβρος – Ενισχύεται ο φράχτης
«Θωρακισμένος» ο Έβρος – Ενισχύεται ο φράχτης

«Θωρακισμένος» ο Έβρος – Ενισχύεται ο φράχτης

Η Κύπρος στέλνει δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα

Ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις έχουν θωρακίσει σπιθαμή προς σπιθαμή τη συνοριογραμμή του Έβρου, περιπολώντας συνεχώς και αποτρέπoντας τις συστηματικές και οργανωμένες προσπάθειες παρασης των συνόρων της χώρας.

Επιπλέον, κάθε ζημιά που προκαλείται σε τμήματα του φράχτη, οι ελληνικές αρχές την αποκαθιστούν άμεσα.

Μάλιστα, ο φράχτης ενισχύεται και επεκτείνεται παρά τις από την τουρκική πλευρά.

Την ίδια ώρα, η Κύπρος ανακοίνωσε ότι στέλνει δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα «για την προάσπιση και φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Η Κύπρος στέλνει δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ίκος Αναστασιάδης κατά την οποία αποφασίστηκε ότι θα μεταβεί άμεσα δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου στην Ελλάδα για την προάσπιση και φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

ραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μεταναστευτικό και την πολιτική της Τουρκίας στο θέμα, καθώς και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο.

Υπήρξε απόλυτη συναντίληψη μεταξύ των δύο ηγετών, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κούσιος, και οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν και για τη στάση την οποία θα τηρήσουν στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου , ενόψει των συνομιλιών του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Μισέλ καθώς και με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Επίσης, είπε ο εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πληροφόρησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει στην Ελλάδα δύναμη αποτελούμενη από μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Η πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας έγινε αποδεκτή με ικανο από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και ως εκ τούτου άμεσα δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου θα μεταβεί στην Ελλάδα για την προάσπιση και φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση