Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Θολό το τοπίο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
Θολό το τοπίο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Θολό το τοπίο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Κανονικά προχωρεί η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας ιώργο Σταθάκη.

Ο ίδιος, αν και αναφέρθηκε σε πιθανές και ανεπίσημες αντιδράσεις της , σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη διαφορετική, επίσημα εννοώ, από αυτό το οποίο είναι δεδομένο, ότι η ιδιωτικοποίηση προχωράει ακριβώς όπως ορίζεται στη διαδικασία με βάση τον διεθνή διαγωνισμό και θεωρητικά θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016».

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε επίσης στο πιθανό θέμα αλλαγής τιμήματος από τη . «Aν η εταιρεία θέσει θέμα ς του τιμήματος, τότε αυτό θα θέσει θέμα μιας συνολικότερης επαναδιαπραγμάτευσης», είπε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι ενστάσεις της Fraport συνδέονται με τη δυσκολία να βρει με καλούς όρους για το project, χαρακτηρίζοντας αμφίσημη την ανακοίνωσή της.

Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Εurobank και Εθνική Τράπεζα θα είναι τελικά παρούσες στο που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Το ραντεβού των ελληνικών τραπεζών με πλήθος θεσμικών επενδυτών θα γίνει σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία ενόψει της διαδικασίας ς, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθούν οι νέες κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν. Πλέον, η συμμετοχή 29 εισηγμένων εταιρειών θεωρείται βέβαιη ενώ απομένει να οριστικοποιήσουν την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των εταιρειών Ελληνική Τεχνοδομική – Ανεμος και Ελλάκτωρ.

Αργεί το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Καλά Χριστούγεννα αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για την περίοδο 2015-2016, καθώς μόλις χθες δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απαιτούμενη κοινή υπουργική απόφαση.

Σε αυτήν ορίζεται μεν ότι η ετήσια διάρκεια του προγράμματος ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016, όμως απαιτούνται μια σειρά βήματα, όπως η δημόσια πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και να προκύψουν οι πάροχοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καθώς και οι δικαιούχοι.

Απολογισμός χωρίς μνημονιακές υποχρεώσεις

Εκτός του επτάμηνου απολογισμού του υπουργείου Οικονομίας επέλεξε να αφήσει ο αρκετά από τα όσα περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο και τα οποία αποτελούν αρμοδιότητα ή συναρμοδιότητά του.

Τα «κόκκινα» δάνεια και οι στον νόμο Κατσέλη, συναρμοδιότητα των υπουργείων Οικονομίας, Οικονομικών, αλλά και Δικαιοσύνης, περιλήφθηκαν στον απολογισμό που παρουσίασε χθες ο κ. Σταθάκης, όχι όμως και η εφαρμογή των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ, και συγκεκριμένα οι σε ό,τι αφορά το γάλα, τα φαρμακεία, τα αρτοποιεία κ.ά.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση ίσως και από το γεγονός ότι τα παραπάνω δεν υπήρχαν στον απολογισμό ήταν η απάντηση του υπουργού: «Είχαμε μια εμπλοκή ως συναρμοδιότητα για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και των προϊόντων, δεν είναι πλέον αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου μας». Ευθύνη α λα καρτ…

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση