Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED »  Θετικός ο υπ. Εθνικής Άμυνας στην κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση των 304 ΠΕΒ και ΚΑΑΥ στο Μαλάκι
 Θετικός ο υπ. Εθνικής Άμυνας στην κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση των 304 ΠΕΒ και ΚΑΑΥ στο Μαλάκι

 Θετικός ο υπ. Εθνικής Άμυνας στην κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση των 304 ΠΕΒ και ΚΑΑΥ στο Μαλάκι

Αθ. Λιούπης:“Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη αξιοποίηση του Λιμένος Βόλου”

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε ο Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης και συζήτησαν διεξοδικά τις ολοένα αυξανόμενες δραστηριότητες, που αναπτύσσει το στρατιωτικό προσωπικό, σε όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νομού, αλλά και την προοπτική ανάπτυξής τους.

Ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κτηριακής και ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και στη συντήρηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδομών της Μαγνησίας, δίνοντας έμφαση στις εγκαταστάσεις του 304 Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης (304 ΠΕΒ), που αποτελεί χώρο υψηλής τεχνολογίας, διαθέτοντας εξειδικευμένα παραγωγικά τμήματα και συνεργεία, αλλά και στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) στο Μαλάκι, χώρο αναψυχής του στρατιωτικού προσωπικού.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη θετική βούλησή του και ανέφερε πως η βελτίωση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, Σχολών, Εργοστασίων αλλά και Νοσοκομείων, θα επιτευχθεί μέσω του Προγράμματος Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΣΠΑ) και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Παράλληλα, ο κ. Λιούπης έθεσε στον υπουργό το θέμα της εξασφάλισης εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο υπάρχον προσωπικό, αλλά και την περαιτέρω στελέχωση του 304 ΠΕΒ, με επιπλέον εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό ή την αντιμετώπιση του ζητήματος υποστελέχωσης, μέσω μετατάξεων ή προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), με τον Υπουργό να σημειώνει πως θα εξετάσει διεξοδικά τις ανάγκες.

Ακόμη, ο βουλευτής έθεσε και θέματα διοικητικής φύσεως, που απασχολούν το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου όπως το συνταξιοδοτικό, το μισθολογικό, μεταθέσεις, άδειες πατρότητας, αλλά και την ενσωμάτωση Ευρωπαϊκών Οδηγιών, στο πλαίσιο προώθησης της ασφάλειας και της υγείας του έμψυχου προσωπικού.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως έχουν δοθεί οι κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών δρομολογούνται όλα τα θέματα διοικητικής φύσεως.

Μείζον θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η χωροθέτηση του Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού, με τον υπουργό να τονίζει πως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις, έρευνες και παρατηρήσεις και αποφάνθηκε, όπως έγινε ήδη γνωστό από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, πως δεν απαιτείται δέσμευση περιοχής στον λιμένα για την ανάπτυξη των υποδομών του.

Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει στη Μαγνησία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, με τις επίσημες ανακοινώσεις για την τελική χωροθέτηση του Ναυστάθμου να γίνονται εντός του επόμενου διαστήματος.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον υπουργό για την θετική ανταπόκριση σε όλα τα ζητήματα και δήλωσε:  “Είναι στρατηγικής σημασίας για την περιοχή μας η αξιοποίηση του Λιμένος Βόλου. Μετά την θετική εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη αξιοποίησή του και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς. Η σύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο, με τη συμβασιοποίηση και την κύρωση στην εντός των ημερών της ηλεκτροκίνησης -Λάρισας, η αδειοδότηση του υδατοδρομίου, η βελτίωση της πρόσβασής του στους οδικούς άξονες, στο πλαίσιο των συνδυασμένων μεταφορών, αναδεικνύουν τη δυναμική του λιμανιού και του Νομού μας και δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση