Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Θετικός ο Γιουνκέρ στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις χώρες που επωμίστηκαν το προσφυγικό
Θετικός ο Γιουνκέρ στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις χώρες που επωμίστηκαν το προσφυγικό

Θετικός ο Γιουνκέρ στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις χώρες που επωμίστηκαν το προσφυγικό

Υπέρ της χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για τις χώρες που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, τάχθηκε ανοιχτά την Τρίτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

«Κάθε χώρα θα κριθεί με βάση τις προσπάθειές της και όποια θέλει ελαστική ερμηνεία του Συμφώνου Σταθερότητας θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει επιδείξει αίσθημα ευθύνης στο προσφυγικό» είπε ο κ. Γιουνκέρ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για έκτακτο και σοβαρό πρόβλημα, το οποίο θα κοστολογηθεί ανά χώρα μετά από σχετική ανάλυση.

Ο πρόεδρος της προχώρησε σε αυτή την τοποθέτηση υποστηρίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να επιτραπεί στις χώρες που έχουν επωμιστεί το βάρος του προσφυγικού να αποκλίνουν από τους δημοσιονομικούς τους στόχους.

Ο Ζαν Κλοντ έδωσε τα εύσημα στον Αλέξη για το γεγονός ότι ο έλληνας πρωθυπουργός στην άτυπη σύνοδο κορυφής στις την Κυριακή, δέχτηκε την προσωρινή φιλοξενία στην Ελλάδα έως και 50.000 προσφύγων.

Είπε ακόμα ότι η Τουρκία κατέχει κομβικό ρόλο στο προσφυγικό, ζητώντας από την Ευρώπη να χορηγήσει στην Αγκυρα τα 3 δις ευρώ που ζητά προκειμένου να συνεχίσει να φιλοξενεί τους πρόσφυγες της Συρίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση