Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Θετικός ο Αχ. Μπέος στην επένδυση του Lng
Θετικός ο Αχ. Μπέος στην επένδυση του Lng

Θετικός ο Αχ. Μπέος στην επένδυση του Lng

Θετική παρουσιάστηκε η δημοτική αρχή Βόλου σχετικά με την επένδυση εγκατάστασης lng στο λιμάνι του Βόλου, καθώς όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, απαντώντας σε επερώτηση της ΛΑΣ, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου “Η επένδυση θα φέρει νέες , ανάπτυξη στην περιοχή και στόχος μας είναι να κερδίσουμε από αυτή την επένδυση και να παρέχουμε ν φυσικό αέριο σε δημοτικά κτίρια, σχολεία και γυμναστήρια”.

Στη σημερινή συνεδρίαση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο της Φώφης .

Ο δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος δεν έδωσε καμία συνέντευξη, η συνέντευξη δόθηκε από την εταιρεία και ο ίδιος παρέστη, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, επεσήμανε ότι στην Στοκχόλμη η αντίστοιχη επένδυση έγινε σε απόσταση 64 χλμ από το λιμάνι και στην Αλεξανδρούπολη στα 10χλμ από την ακτή και 24 χλμ από την Αλεξανδρούπολη, χαρακτηρίζοντάς την πυριτιδ και “βόμβα”.

Ο Αχ. Μπέος άσκησε κριτική για τις δηλώσεις των επικεφαλής των μειοψηφιών Ιασ. Αποστολάκη και Απ. Παπαδούλη, υποστηρίζοντας “είμαστε υπέρ της επένδυσης. Δεν αφορά το Δήμο Βόλου γιατί γίνεται στο λιμάνι και εκτός του ΟΛΒ, τις άδειες λειτουργίας και εκτέλεσης τις δίνουν τα υπουργεία. Εάν δοθούν αυτές οι άδειες, θα είμαστε θεματοφύλακες για το περιβάλλον και την ασφάλεια και θα έχουμε επιπλέον ρόλο να ελέγξουμε εάν τηρούνται οι όροι. Δεν έχουμε μάθει αν έχει γίνει κάποιο ατύχημα. Αυτό το υγροποιημένο αέριο μπαίνει στον ήδη υπάρχοντα αγωγό αερίου και με αυτή την επένδυση, εξασφαλίζονται πάνω από 650 νέες , πάνω από 500 εκ. ευρώ θα διατεθούν για να δοθεί λειτουργία το δίκτυο και να δώσει ανάπτυξη στην περιοχή και στόχος μας είναι να παρέχουμε δωρεάν φυσικό αέρια στα δημοτικά κτίρια σχολεία γυμναστήρια κ.α. Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των πλεονεκτημάτων. Βασική προϋπόθεση να έχει οφέλη ο Σε σχέση με Αποστολάκηδες και Παπαδούληδες έχετε αξιοπρέπεια μέχρις σε ένα βαθμό. Έχουν πάρει τις διαβεβαιώσεις και τις άδειες. Αν το ίδιο το κράτος νομοθετήσει και όλα είναι σύμφωνα με τον όμο δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να είμαστε αντίθετοι από την στιγμή που και η πόλη του Βόλου θα έχει οφέλη. Το παρακολουθούμε στενά το θέμα. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε για αυτό δεν αντιδράσαμε στο να γίνει η συνέντευξη στο Δημαρχείο. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εμείς έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι θα πάρουν όλες τις άδειες “.

Απαντώντας σε δηλώσεις των Απ. Παπαδούλη και Ι. Αποστολάκη και στις καταγγελίες για παράνομο πλουτισμό ο δήμαρχος απάντησε ότι έχει ελεγχθεί και πανηγυρικά αθωώθηκε και έχει ελεγχθεί από τις Αρχές.
Ο κ. Αποστολάκης, τόνισε ότι υπάρχει θέμα με την επένδυση και τόνισε: “δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στο λιμάνι” για να του απαντήσει ο δήμαρχος ότι το λιμάνι δεν ανήκει στο Δήμο Βόλου, αναφέροντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει, προκειμένου μέχρι τέλος του χρόνου να πάρει ο Δήμος το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου ενώ ενόψει της μεταβίβασης του λιμανιού του Βόλου.

Επίσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι “ένα μεγάλο κομμάτι που δικαιούται η πόλη τα εκμεταλλεύεται ο ΟΛΒ με καθεστώς με βασιλικό διάταγμα όπως τα τραπεζοκαθίσματα. “Είναι μεγάλο ζήτημα και κάνουμε μεγάλο αγώνα αλλά οι περισσότεροι είναι χαρτογιακάδες” δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε “Ο επενδυτής που θα έρθει δεν θα έρθει να πάρει τα τέλη από τα τραπεζοκαθίσματα. Επενδύει στο λιμάνι”.

Ένταση υπήρξε με την τοποθέτηση του κ. Παπαδούλη, ο οποίος ρώτησε τον δήμαρχο αν ο επενδυτής γεμίσει με χρήσεις σκραπ το λιμάνι τι θα κάνει ο Δήμος, με τον δήμαρχο να τον χαρακτηρίζει “αυτοφωράκια των βιομηχάνων”.


Προς δημοτική επιχείρηση η ;

Προσεχώς αναμένεται ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, να φέρει το θέμα της στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όπως γνωστοποίησε σήμερα στο σώμα, με αφορμή ενημέρωση του σώματος για όμο που ψηφίστηκε σύμφωνα με τον οποίον, όταν οι ΟΤΑ έχουν οφειλές προς τρίτους, δεν δύναται να πειραχτούν οι λογαριασμοί των Δήμων.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι ο Νόμος δεν αναφέρεται μόνο στη μισθοδοσία αλλά και για ειδικούς λογαριασμούς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι ΟΤΑ δεν είναι δημοτική επιχείρηση, αλλά Ανώνυμη Εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου

Επίσης αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και στις εκκρεμότητες του Δήμου γενικά με τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και στους εργαζόμενους και στις τυχόν αντιρρήσεις που λογικά όπως τόνισε θα έχουν, λόγω των αντίθετων συμφερόντων με τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου, διευκρινίζοντας ότι οι οφειλές προς τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ αποπληρώνονται σιγά σιγά.

Τέλος πρόσθεσε: “Ας κάνουμε τη ΔΕΥΑΜΒ δημοτική επιχείρηση για να μην έχουμε αυτούς τους απατεώνες που βρήκαν τρόπο με λάθη και παραλείψεις και εκμεταλλεύτηκαν αδράνειες και σκοπιμότητες και μιλάω για την ΕΡΓΗΛ Έχουμε θέμα με την ΕΡΓΗΛ. Δεν μπήκε κανείς στην ουσία. Δίνουμε μεγάλο αγώνα για να προστατέψουμε τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Ελάτε αν είστε μάγκες και να πάρετε αντρική θέση για να γλυτώσουμε. Αν την κάνουμε δημοτική επιχείρηση, δεν θα μπορούν να τα πάρουν αυτά τα χρήματα και θα έχουμε πολλά οφέλη”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση