Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Θετικοί στον κορωναϊό 21 μαθητές και πέντε εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία
Θετικοί στον κορωναϊό 21 μαθητές και πέντε εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία

Θετικοί στον κορωναϊό 21 μαθητές και πέντε εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία

Θετικοί στον κορωναϊό μετά το self test που έκαναν χθες βρέθηκαν 21 και πέντε και ενημέρωσαν σχετικά τη διεύθυνση των σχολείων, ενώ υπήρξαν και επτά αρνητές του self test, οι οποίοι δεν προσήλθαν για μάθημα, σύμφωνα με στοιχεία της Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ωστόσο σήμερα και επανήλθαν στα   με γραπτές υπεύθυνες ότι έκαναν το shelf test , μετά από τις διακοπές του Πάσχα αλλά και την για μήνες λόγω των μέτρων για την διασπορά του Sars2 – Covid.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο προϊστάμενος Β’/θμιας Εκπαίδευσης Σταχτέας μιλώντας στην ΕΡΤ . Επιπλέον τόνισε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω του ότι η πλατφόρμα που δηλώνονται τα self tests δεν λειτουργούσε χθες για μεγάλο διάστημα.

“Πήραμε οδηγία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης που αποστείλαμε στα χθες αργάτ ο βράδυ. Οι εκπαιδευτικοί μπορούσαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι έγινε το self test και ήταν αρνητικό, το ίδιο και οι των μαθητών. Αυτό βέβαια μόνο για σήμερα. Μάθαμε ότι μετά τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα λειτούργησε τη νύχτα και το πρωί επίσης πριν το σχολείο, αλλά ήταν δύσκολο να μπουν όλοι το πρωί και να κάνουν εκτύπωση. Έτσι με μια απλή υπεύθυνη δήλωση προσήλθαν και αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό”.

Σήμερα σε Γυμνάσια της Μαγνησίας περιοδεύει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μάκρη συνοδευόμενη από τον κ. Σταχτέα και συζητά με εκπαιδευτικούς και μαθητές για θέματα τους αφορούν αλλά και για τα self tests.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

"Αλιεύοντας" την είδηση