Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Θετικό το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Θετικό το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Θετικό το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Tην αισιοδοξία του για  θετικό  μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξέφρασε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου  ο απερχόμενος Γιώργος Πετράκος, τονίζοντας ότι  έχει τη δυναμική να συνεχίσει να αναπτύσσεται καθώς υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συνέντευξη δόθηκε παρουσία της αναπληρωτή πρύτανη Ιωάννας Λαλιώτου και του αντιπρύτανη  Ζήση Μαμούρη, με αφορμή για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Π.Θ. με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του.

Ο κ. Πετράκος είπε χαρακτηριστικά: «Μεγάλο στοίχημα για μας είναι να προσφέρουμε εκπαίδευση σε νέα παιδιά που τη χρειάζονται, να έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις μορφές εκπαίδευσης, όπως και να βοηθήσουμε την να λύσει τα προβλήματά της και παραγωγικό σύστημα να σταθεί στα πόδια του. Το  Π.Θ. είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Η κα. Λαλιώτου επισήμανε ότι βασικό στόχο του Π.Θ. αποτελεί και η συμβολή του να μείνουν οι άνθρωποι στον τόπο τους αφού σπουδάσουν εδώ το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

Όπως τονίστηκε το Π.Θ. έχει πετύχει να είναι ηγέτης στον τομέα της Καινοτομίας, με την υλοποίηση 63 προγραμμάτων στον τομέα αυτό και με τη σύνδεσή του με τον παραγωγικό ιστό που θα γεννά καρπούς και αυτό επιθυμεί να συνεχίσει να ενισχύει και να εντείνει.

Ο απερχόμενος   επισήμανε ότι το πανεπιστήμιο έχει διανύσει μία μεγάλη διαδρομή και έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση και έρευνα της χώρας γενικά και κυρίως της Θεσσαλίας. «Είναι ένα πανεπιστήμιο που αξιολογείται σε σημαντικές διεθνείς βάσεις, σε κάποιες στα καλύτερα 1.000 του κόσμου. Προσπαθούμε να παρέχουμε καλή εκπαίδευση στα παιδιά της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας, να γίνεται παραγωγή νέας γνώσης και να υπάρχει επαφή με τη διεθνή κοινότητα και το διεθνές γίγνεσθαι στην επιστήμη και την έρευνα».

Επίσης είπε ότι μαζί με την αποτίμηση των 30χρόνων λειτουργίας γίνεται και ο σχεδιασμός για τα επόμενα 30 χρόνια και πρόσθεσε: «Σκεφθήκαμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, με κορυφαία αυτή της αναγόρευσης του Βαγγέλη  Παπαθανασίου σε επίτιμο διδάκτορα του Π.Θ.,  ενώ θα του απονεμηθεί και το χρυσό μετάλιο του Πανεπιστημίου,  σε μία που θα γίνει στην Πρεσβεία της χώρας μας στο και μαγνητοσκοπημένη θα παρουσιαστεί την ίδια μέρα στο χώρο του Τσαλαπάτα και θα την παρακολουθήσουν όλοι, καθώς η εκδήλωση είναι ανοιχτή  στο κοινό».

Η κα. Λαλιώτου ανέφερε ότι το σκεπτικό ήταν το Πανεπιστήμιο να διοργανώσει εκδηλώσει στην πόλη και να τις παρακολουθήσουν όλοι οι . «Στόχος ήταν οι εορτασμοί να εκφράζουν την ίδια αντίληψη, δηλαδή την επανασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την τοπική . Δεν γιορτάζουμε εμείς μόνο στο πανεπιστήμιο, αλλά η πόλη γιορτάζει το πανεπιστήμιό της. Κι αυτό αποτυπώνεται και στο φεστιβάλ που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαΐου, στο Τσαλαπάτα, ένα χώρο που οι έχουν συνδέσει με σημαντικές εκδηλώσεις», επισήμανε η κ. Λαλιώτου.

Σήμερα παιδιά σχολείων επισκέφθηκαν τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου που στήθηκαν στην αίθουσα Ergon του Τσαλαπάτα. Όπως εξήγησε η κ. Λαλιώτου, στο χώρο υπάρχουν ερευνητικά εργαστήρια, εκπαιδευτικοί από όλες τις σχολές προβάλλ9υν το έργο τους, φοιτητές και πολιτιστικά σύνολα, αθλητικές και άλλες ομάδες που έκαναν τις δικές τους προτάσεις και περιλήφθηκαν στο πρόγραμμα.

«Πάνω από 150 εθελοντές φοιτητές εργάζονται στο φεστιβάλ και αν η πόλη έλθει να γιορτάσει θα έχουμε πετύχει και τους δύο στόχους».

Άλλη μια περίοδος εντατικοποίησης των δράσεων εορτασμού των 30 χρόνων του Π.Θ. είναι  τον Οκτώβριο του 2018 στη Λάρισα όπου θα πραγματοποιηθεί το Thessaly science festival αντίστοιχο με αυτό της Τεχνόπολης στην Αθήνα. Αλλά και στις άλλες πόλεις θα διοργανωθεούν άλλες εκδηλώσεις.

Τέλος  ο κ. Μαμούρης επισήμανε ότι «είμαι σήμερα εδώ για να διασφαλίσω τη συνέχεια του Πανεπιστημίου και της δουλειάς που κάνουμε να διορθώσουμε ό,τι δεν έγινε σωστά, να συνεχίσουμε αυτά που έγιναν πολύ σωστά, να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε όρους και συνθήκες οι οποίες θα βοηθήσουν το πανεπιστήμιο να αναπτυχθεί και όχι να αλωθεί από άλλα ιδρύματα».

Μάλιστα δήλωσε  συγκινημένος που σήμερα επισκέφθηκαν το φεστιβάλ παιδιά του 30ου Δημοτικού Σχολείου, ο διευθυντής του οποίου είναι απόφοιτος του Π.Θ., ενώ συμπλήρωσε: «Βγήκα μαζί τους φωτογραφία γιατί εμείς είμαστε εδώ να δουλέψουμε γι' αυτά τα παιδιά του δημοτικού και γυμνασίου χωρίς ξεκάθαρη αντίληψη στο τι θέλουν να κάνουν. Έχουμε βαριά ευθύνη να τα βοηθήσουμε να σχεδιάσουν και να βρουν ένα μέλλον. Δεν αποποιούμαι αυτής της ευθύνης και δεν την αφήνω να περάσει με τη λογική ότι οι καιροί είναι δύσκολοι».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση