Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το θετικό πρόσωπο της πολιτικής της κυβέρνησης επιχείρησε να αναδείξει o Νικ. Σκορίνης
Το θετικό πρόσωπο της πολιτικής της κυβέρνησης επιχείρησε να αναδείξει o Νικ. Σκορίνης

Το θετικό πρόσωπο της πολιτικής της κυβέρνησης επιχείρησε να αναδείξει o Νικ. Σκορίνης

Το θετικό πρόσωπο της πολιτικής της κυβέρνησης επιχείρησε να αναδείξει το μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος Νικ. Σκορίνης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. Μαγνησίας για το β' συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 13-16 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Ο ίδιος είπε πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται μετά από τρία χρόνια κι ενώ μεσολάβησαν μεγάλα γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο και σε επίπεδο Ε.Ε. και Ελλάδας, ενώ σημείωσε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε μια σχετικά νεκρή χ με την ελληνική κοινωνία σε βαριά απόγνωση.

«Αντιλαμόμαστε το μέγεθος του προβλήματος, κάνουμε έναν δύσκολο αγώνα αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βγάλουμε τη χ από τη μεγάλη κρίση» επισήμανε ο Νικ. Σκορίνης και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να προστατευτούν οι κοινωνικές ομάδες, που είναι στο περιθώριο και αφετέρου να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν εκτιμήσεις ειδικών πως το 2017 θα μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να επιτευχθεί αυτό.

Το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το ν/σ κοινωνικής οικονομίας που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και στα προγράμματα ΕΣΠΑ και καινοτομίας και πληροφορικής και παρατήρησε ότι η ανάπτυξη στην στην Ελλάδα είναι μόλις 1,5% ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αγγίζει το 17%.

Ο ίδιος είπε πως η κυβέρνηση κατάφερε να σώσει κάποια πράγματα, σε μια διετία κινδυνολογίας, νεκρού ασφαλιστικού συστήματος, μηδενικών αποθεματικών και τόνισε ότι χάνονταν ετησίως 170.00 θέσεις εργασίας τα προηγούμενα χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ανεργία από το 26,5% μειώθηκε στο 23% και δημιουργήθηκαν 250.000 θέσεις εργασίας.

Επίσης είπε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο «κόφτης» και επισήμανε πως η ήταν η μόνη που αντέδρασε στην λιτότητα που επέβαλε η ερμανική και πρόσθεσε: «Αν δεν αλλάξει το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον για την . Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αλλάξει η Ευρώπη προς το καλύτερο. Να αλλάξει η ανισοκατανομή μεταξύ Βορρά και Νότου».

Ακόμη ανέφερε πως αποψιλώνεται ο παραμηχανισμός τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι έκαναν πάρτι, ενώ η χώρα δεν αναπτύχθηκε και ότι παρά τις κραυγές από την αντίθετη πλευρά ο κόσμος καταλαβαίνει πως η επιστροφή στο παλιό θα είναι η καταστροφή της χώρας.

Ερωτηθείς για το αριστερό αποτύπωμα της κυβέρνησης ο κ. Σκορίνης επανέλαβε ότι μόνο μέλημα είναι να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και να σωθούν τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται.

Εξήγησε πως 700.000 οικογένειες είναι στο της ανθρωπιστικής κρίσης, άνεργοι-ανασφάλιστοι μπορούν να νοσηλεύονται μόνο με τον ΑΜΚΑ τους, στις ΣΣΕ στόχος είναι αν επιτευχθεί το καλύτερο και συμπλήρωσε ζητήματα όπως: η σύγκρουση με τους καναλάρχες, οι λίστες φοροδιαφυγής, η , η απλή αναλογική κ.ά., ενώ για το ακατάσχετο είπε:«εμείς συγκρουόμαστε, δεν υπογράφουμε ό,τι μας δίνουν».

Ωστόσο παρατήρησε πως το αριστερό αποτύπωμα θα υπηρετείται πιο χαμηλά , λόγω οικονομικής δυσκολίας και λόγω της εποπτείας στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση