Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Θετική η πλειονότητα των ειδικών για άνοιγμα των Δημοτικών
Θετική η πλειονότητα των ειδικών για άνοιγμα των Δημοτικών

Θετική η πλειονότητα των ειδικών για άνοιγμα των Δημοτικών

Την ερχόμενη Δευτέρα και αφού συνυπολογισθούν τα επιδημιολογικά που θα έχουν προκύψει έως εκείνη την ημέρα θα αποφασιστεί η ημερομηνία επανέναρξης της δια ζώσης λειτουργίας των μαθημάτων στα .

Στη μακρά της Τρίτης, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, δεν ελήφθη οριστική καθώς στους κόλπους των ειδικών επιστημόνων δεν υπήρξε ομοφωνία. τη δια ζώσης λειτουργία τους τα .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, στην ημερομηνία δηλαδή που είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πάντως, όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η «Κ», ότι ένα διαφαινόμενο σημείο σύγκλισης των ειδικών είναι να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά και να μετατεθεί για αργότερα η επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων.

Δεδομένου ωστόσο ότι η πορεία της πανδημίας αποτελεί δυναμική διαδικασία, με τα επιδημιολογικά να αλλάζουν από μέρα σε μέρα, η τελική των ειδικών δεν μπορεί να προδικαστεί.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και κατά την του υπ. Υγείας τόσο η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου όσο και ο Γκ. Μαγιορκίνης: «η επαναλειτουργία των σχολείων δεν αποτελεί μόνο στόχο για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά γενικότερα για την ψυχολογία και για την υγεία των παιδιών μας» είπε η κυρία Παπαευαγγέλου που αναφερόμενη στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, πρόσθεσε:

«Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν για μας πολύ σημαντικούς λειτουργούς για την μας. Φροντίζουν τα μας. Και θα εμβολιαστούν σαφέστατα, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχουμε κάνει στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».

Από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε: «Καμία απόφαση δεν λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία, αλλά με πολύ κόπο από την Επιτροπή όπου γίνεται ανάλυση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων, καθώς έρχονται από όλες τις της χώρας και αφού εξετάζουμε όλη την επικράτεια γίνονται οι αποφάσεις. Έχοντας πει αυτό, παραμένει υψηλή προτεραιότητα, όπως το έχουμε πει, το άνοιγμα των σχολείων. Οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επανεκκινήσουμε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση