Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Θεσσαλία: 350 ασθενείς το μήνα στη Νεφρολογική Κλινική του Π.Θ.
Θεσσαλία: 350 ασθενείς το μήνα στη Νεφρολογική Κλινική του Π.Θ.

Θεσσαλία: 350 ασθενείς το μήνα στη Νεφρολογική Κλινική του Π.Θ.

Εκατοντάδες είναι οι ασθενείς που καταφεύγουν κάθε μήνα στην εφρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού υ, προκειμένου να επιλύσουν τα προτα ς που αντιμετωπίζουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά δύο ασθενείς απ' όλη τη , μεταβαίνουν στην κλινική για κάποια επείγουσα ανάγκη, σύμφωνα με τον διευθυντή εφρολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού υ και Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Γιάννη Στεφανίδη.

Η ροή είναι αυξημένη στα εξωτερικά ιατρεία, καθώς οι 350 θεραπείες είναι επείγουσες.

Λειτουργεί εξωτερικό ιατρείο όλη τη μέρα, όπως και ιατρείο μεταμοσχεύσεων δύο φορές την εβδομάδα, ενώ πραγματοποιείται περιτοναϊκή κάθαρση και αιμοκάθαρση.

Πρόκειται για τη μοναδική νεφρολογική κλινική σε όλη τη ΔΥΠΕ, με 13 κρεβ, η οποία είναι συνεχώς γεμάτη από ασθενείς με χρόνιες, οξείες νεφροπάθειες, βαριές υπερτάσεις κ.α.

Αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο αυξάνονται οι νεφροπαθείς ο κ. Στεφανίδης τον απέδωσε στην του πληθυσμού, καθώς τα περισσότερα περιστατικά εμφανίζονται στην ηλικία των 50 και των 60 ετών.

“Τα προτα στην υλικοτεχνική υποδομή είναι σημαντικά γιατί πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό εξαιτίας της προσπάθειας μας να κάνουμε οικονομία, καθώς μπερδευόμαστε σ' έναν κυκεώνα νομοθετικών ρυθμίσεων και γι' αυτό το λόγο παρατηρούνται ελλείψεις. Παράλληλα έχουν μειωθεί και οι διαθέσιμες πιστώσεις” επισήμανε ο κ. Στεφανίδης.

Υπάρχουν 30 ασθενείς που κάνουν περιτοναϊκή κάθαρση, 45 είναι οι αιμοκαθαιρόμενοι, ενώ κάθε μέρα σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη προσέρχονται στην κλινική δύο ασθενείς για κάποια επείγουσα ανάγκη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση