Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Θεσσαλία: 350 ασθενείς το μήνα στη Νεφρολογική Κλινική του Π.Θ.
Θεσσαλία: 350 ασθενείς το μήνα στη Νεφρολογική Κλινική του Π.Θ.

Θεσσαλία: 350 ασθενείς το μήνα στη Νεφρολογική Κλινική του Π.Θ.

Εκατοντάδες είναι οι που καταφεύγουν κάθε μήνα στην Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, προκειμένου να επιλύσουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά δύο απ’ όλη τη Θεσσαλία, μεταβαίνουν στην κλινική για κάποια επείγουσα ανάγκη, σύμφωνα με τον διευθυντή Νεφρολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Γιάννη Στεφανίδη.

Η ροή είναι αυξημένη στα εξωτερικά ιατρεία, καθώς οι 350 θεραπείες είναι επείγουσες.

Λειτουργεί εξωτερικό όλη τη μέρα, όπως και μεταμοσχεύσεων δύο φορές την εβδομάδα, ενώ πραγματοποιείται περιτοναϊκή κάθαρση και αιμοκάθαρση.

Πρόκειται για τη μοναδική νεφρολογική κλινική σε όλη τη ΔΥΠΕ, με 13 κρεβάτια, η οποία είναι συνεχώς γεμάτη από με χρόνιες, οξείες νεφροπάθειες, βαριές υπερτάσεις κ.α.

Αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο αυξάνονται οι νεφροπαθείς ο κ. Στεφανίδης τον απέδωσε στην του πληθυσμού, καθώς τα περισσότερα περιστατικά εμφανίζονται στην ηλικία των 50 και των 60 ετών.

“Τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή είναι σημαντικά γιατί πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό εξαιτίας της προσπάθειας μας να κάνουμε οικονομία, καθώς μπερδευόμαστε σ’ έναν κυκεώνα νομοθετικών ρυθμίσεων και γι’ αυτό το λόγο παρατηρούνται ελλείψεις. Παράλληλα έχουν μειωθεί και οι διαθέσιμες πιστώσεις” επισήμανε ο κ. Στεφανίδης.

Υπάρχουν 30 που κάνουν περιτοναϊκή κάθαρση, 45 είναι οι αιμοκαθαιρόμενοι, ενώ κάθε μέρα σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη προσέρχονται στην κλινική δύο για κάποια επείγουσα ανάγκη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ιταλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε περιφέρειες λόγω ξηρασίας #Ιταλία - https://t.co/RMfswR3QEz -

  • Κορωνοϊός: Μάχη με το χρόνο για τις επικαιροποιημένες #δόσεις #δόσεις - https://t.co/NUnCgmNYE1 -

  • Η Ζ. Μακρή στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τον Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης - https://t.co/WiGuSuX9du… -

"Αλιεύοντας" την είδηση