Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Θέματα της πόλης έθεσαν τα μέλη «Μαζί για το Βόλο»
Θέματα της πόλης έθεσαν τα μέλη «Μαζί για το Βόλο»

Θέματα της πόλης έθεσαν τα μέλη «Μαζί για το Βόλο»

Διδικτυκή Τύπου  έδωσαν σήμερα τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο» για  θέματα που αφορούν την πόλη .

Ειδικότερα εξέφρασαν φόβους ότι το δικαστικό μέγαρο κινδυνεύει να μην γίνει αν δεν προταθεί ένα οικόπεδο από το δήμο που να πληροί τις προϋποθέσεις ενώ επέρριψαν ευθύνες στο αρμόδιο υπουργείο που δεν αποδέχθηκε την πρόταση για το οικόπεδο που βρίσκεται το κτίριο της Στέγης Ανηλίκων που του ανήκει.

Επιπλέον επέκριναν τη δημοτική αρχή για αδιαφάνεια στις κινήσεις της στο θέμα της ΕΡΓΗΛ, αλλά και την επιλογή της να δίνει σε ιδιώτες έργα που θα κοστίσουν ακριβά στους δημότες, όπως το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σε ότι αφορά το δικαστικό μέγαρο εξέφρασαν επιφυλάξεις για την άμεση υλοποίηση υ που επελέγη να γίνει με ΣΔΙΤ, αλλά στην Τρίτη φάση γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα του οικοπέδου. «Αν υπάρξει αστοχία μπορεί να μπλοκαριστεί όλη η διαδικασία». Τόνισαν την ανάγκη να αντιδράσει έγκαιρα ο δήμος Βόλου και να προτείνει οικόπεδο και να στηρίξουν όλοι οι πολιτικοί της περιοχής το αίτημα.
«Η λύση είναι απλή και κυρίως στα χέρια της κυβέρνησης. Σίγουρα υπάρχουν πολλά αξιόλογα οικόπεδα, αλλά πρέπει να αξιολογηθούν άμεσα τους επόμε δύο με τρεις μήνες».

Τονίστηκε ότι το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου που έχει αγοράσει το Πανεπιστήμιο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τις χρήσεις που έχει σχεδιαστεί και χαρακτήρισαν απαράδεκτο τον πόλεμο δήμου-πανεπιστημίου. «Ο δήμος έκανε επίθεση στο πανεπιστήμιο το μεγαλύτερο εργοδότη της πόλης  με 95 εκ. τζίρο στην το χρόνο. Είναι χρήματα που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να έχει υπόψη του ένας δήμος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιάσονας Αποστολάκης επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ενώ ανέφερε ότι ήδη αντιδήμαρχοι άλλων Θεσσαλικών πόλεων προτείνουν να γίνουν στις περιοχές τους οι επενδύσεις του Π.Θ. που δεν επιθυμεί ο δήμος Βόλου. Επιπλέον άσκησε στην κυβέρνηση και στην επίθεση που εξαπολύει στο δημόσιο πανεπιστήμιο. «Να σταματήσουν σενάρια για άλλους αποχαρακτηρισμούς οικοπέδων και να επιστραφεί το οικόπεδο στην περιοχή της Νεάπολης στο πανεπιστήμιο να το αξιοποιήσει» τόνισε.

Αναφερόμενος στην επιλογή του δήμου να παραχωρήσει σε ιδιωτική εταιρεία την ελεγχόμενη στάθμευση όπως έκανε και με την αλλαγή και συντήρηση του δικτύου φωτισμού, τόνισε ότι αυτό θα κοστίσει ακριβά τους πολίτες. «Οι ζώνες που θα σταθμεύουν οι πολίτες είναι από την Αργοναυτών έως Μαγνήτων και από  το Άγιο νσταντίνο μέχρι τοημαρχείο ενώ  θα λειτουργεί από 9π.μ. έως 9μ. μ., ακόμη και τις ώρες που η αγορά θα είναι κλειστή. Μια  ωραία μπίζνα και θα τη δώσει σε ιδιώτη ο οποίος θα έχει κίνητρο να γράφει το κόσμο για να κερδοφορεί», εξήγησε ο κ. Αποστολάκης και επέκρινε τη δημοτική αρχή που δεν ενισχύει τους της εστίασης που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωναϊό, όπως πρότειναν όλες οι αντιπολιτεύσεις

Ο Λ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι για πρώτη φορά υπάρχει έμμισθος πρόεδρος και αντιπρόεδρος στη ΔΕΥΑΜΒ ενώ τα προγραμματισμένα έργα  προχωρούν «με ρυθμό κάβουρα». Τόνισε ότι το έργο της αποχέτευσης στη Ν. Αγχίαλο και η αναβάθμιση του βιολογικού υλοποιούνται τώρα ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες επί δημαρχίας Σκοτινιώτη. «Καθυστέρηση έχουμε και στο master plan διαχείρισης TVN υδάτων περιοχής. Eπιπλέον η δημοτική αρχή χειρίζεται με αδιαφάνεια το θέμα της ΕΡΓΗΛ, μη ενημερώνοντας τις αντιπολιτεύσεις». Τέλος σε ότι αφορά την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ να κλείσει τις της Αγριάς επειδή εντοπίστηκε αρσενικό, ανέφερε ότι θα μπορούσε να πέσει στο δίκτυο νερό άλλης αλλά κυρίως να προχωρήσει η μελέτη αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου της Αγριάς.

Το  θέμα ς 11 καθηγητών φυσικής αγωγής για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού έθεσε η Ελένη Παπαθανασίου, λέγοντας: . «Δεν έχει αναρτηθεί ο πίνακας μοριοδότησης αν και ολοκληρώθηκε πριν το lock down, όπως και σε άλλους δήμους όπου ήδη οι άνθρωποι έχουν προσληφθεί και εργάζονται. Να προχωρήσουν άμεσα σε ανάρτηση του πίνακα μοριοδότησης ώστε οι 11 να μην χάσουν ένσημα που έχουν ανάγκη και να μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Υπάρχει χρόνος να γίνει αυτό. Τον Ιούλιο λήγουν τα προγράμματα», τόνισε.

Τέλος ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε απαράδεκτο το μπάζωμα των γραμμών του τραίνου που έχουν κηρυχθεί διατηρητέες και εξέφρασε την απορία του πως δεν υπήρξε αντίδραση από αστυνομία και δικαιοσύνη, που το έργο έγινε παρά την απόφαση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων να σταματήσει το έργο της ανάπλασης, έως ότου προταθεί τρόπος αξιοποίησης και των γραμμών, ενώ πρόσθεσε ότι η παράταξη σύντομα θα θέσει στο Δ.Σ. το θέμα του πρασίνου στην πόλη,  που μειώνεται , ς ενώ παραμένει σε υψηλά επίπεδα η αέρια ρύπανση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση