Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Θέμα περαιτέρω μείωσης των τελών ύδρευσης κι αποχέτευσης στο Δ.Σ. Βόλου
Θέμα περαιτέρω μείωσης των τελών ύδρευσης κι αποχέτευσης στο Δ.Σ.  Βόλου

Θέμα περαιτέρω μείωσης των τελών ύδρευσης κι αποχέτευσης στο Δ.Σ. Βόλου

Θέμα περαιτέρω μείωσης των τελών ύδρευσης κι αποχέτευσης κι ειδικά στα ορεινά χωριά, έθεσε  η αντιπολίτευση, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπου συζητήθηκε το θέμα  έγκρισης αποφάσεων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για τα τέλη ύδρευσης κι αποχέτευσης και τα τέλη άρδευσης.
Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος ενημέρωσε πως   δεν έχει γίνει καμία διακοπή νερού σε άνεργο, πολύτεκνο ή άνθρωπο με προβλήματα υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Βόλου”  Μιχ. Μιτζικού  είπε: «εμείς δεν κάνουμε λαϊκισμούς. Καμία διακοπή δεν έγινε σε χρόνια άνεργο, πολύτεκνο κι άνθρωπο με προβλήματα. Υπήρχε απόφαση για διακοπή παροχής στα 80 ευρώ και πλέον η απόφαση είναι για διακοπές άνω 600 ευρώ. Στείλαμε και ειδοποιητήρια σε μεγαλοοφειλέτες και φυσικά πρόσωπα. Η στάση που κρατάμε είναι υπέρ των πολιτών.
Ο πρώτος «μπαταχτσής» είναι το Στρατόπεδο και το Νοσοκομείο αλλά να αφήσουμε τους ασθενείς χωρίς νερό; Όλοι έλαβαν ειδοποιητήρια και δώσαμε εντολή.  Έχουμε καθαρό μέτωπο και δόθηκε εντολή να μην κοπεί το νερό σε καμία οικογένεια μικροοφειλέτη, άνεργο, πολύτεκνο».
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός αναφέρθηκε στο ζήτημα της αποχέτευσης στα χωριά του Πηλίου, υποστηρίζοντας ότι αν δεν αποσυνδεθεί η κατανάλωση νερού από την αποχέτευση είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις.   «Τα τοπικά συμβούλια έχουν προτείνει να υπάρχουν δύο διαφορετικά ρολόγια.  Το κόστος σύνδεσης της αποχέτευσης στα ορεινά χωριά του Πηλίου είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι στην πόλη και θα επιβαρυνθούν με 1.000 – 1.500 ευρώ και προτείναμε να εφαρμοστεί φόρμουλα να εξοικονομείται το ποσό αυτό από τα έσοδα της κοινότητας» ανέφερε  και πρότεινε να γίνει μια λελογισμένη μείωση των τιμολογίων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, που ζήτησε να μειωθούν οι τιμές των τιμολογίων.
 Για τη δικαστική διαμάχη με  ΕΡΓΗΛ
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δήμαρχος, ενημέρωσε το σώμα και για τη νέα δικαστική απόφαση που κέρδισε η ΔΕΥΑΜΒ με τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΡΓΗΛ. Άσκησε δριμεία κριτική σε μερίδα δικαστικών λειτουργών για τις προηγούμενες αποφάσεις σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ που εκδόθηκαν. «Στον αγώνα που έχουμε δώσει κερδήθηκε ακόμη μία δικαστική διαμάχη των ασφαλιστικών μέτρων. Βέβαια πήραν τα 3.200.000 από τα ταμεία. Είναι ντροπή γι’ αυτούς τους δικαστικούς λειτουργούς που δεν έλαβαν  υπόψιν τους την πόλη,  το κοινωνικό πρόβλημα, το κοινωνικό αγαθό, το δημόσιο συμφέρον και συντάχθηκαν με τους νταβατζήδες, ένα σύστημα λυσσαλέο που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάντια και με τις πρώτες αποφάσεις τους έδωσαν  το χρόνο να αρπάξουν τα λεφτά από τα ταμεία. Ντροπή σε αυτούς τους δικαστές – άκρως επικίνδυνους θα τους χαρακτήριζα για το δημόσιο συμφέρον. Πιστεύω ότι οι δικαστές με ήθος, αξία και ακεραιότητα που έβγαλαν τις αποφάσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος θα συνεχίσουν να υπάρχουν μακριά από προσωπικά συμφέροντα κι ιδιοτέλειες».
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός χαιρέτησε τις αποφάσεις για τη ΔΕΥΑΜΒ και  τόνισε: «σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα της πόλης μικροκομματικά δεν χωρούν»  και ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα για τις ενέργειες ανάκτησης των 3.200.000 ευρώ που κατάσχεσε η ΕΡΓΗΛ και τον δήμαρχο να τον παραπέμπει στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ.

 

Αίτημα αντικατάστασης δημοτικών συμβούλων

Εν τω μεταξύ, η  δημοτική αρχή Βόλου κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας αίτημα για  τις αντικαταστάσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», των έξι ανεξάρτητων μελών της δημοτικής κίνησης «Μαζί για το Βόλο» και των δύο μελών της παράταξης του κ. Πατσιαντά.

Η δημοτική αρχή χρησιμοποίησε τον κανονισμό που δεν επιτρέπει πάνω από τρεις απουσίες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και υπέβαλλε το αίτημα.

Υπενθυμίζεται, όμως, ότι οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν καταγγείλει τη δημοτική αρχή για τον ξεπεσμό του δημοτικού συμβουλίου και ενημέρωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου που συμμετέχουν.

Απέστειλαν δε σχετικές αναφορές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να έχουν λάβει απάντηση.

«Υποβάλλαμε τα έγγραφα στην Αποκεντρωμένη και περιμένουμε από την παράταξη του Σκοτινιώτη να έρθει στα έδρανα ο Βαγγέλης Καπούλας που είναι ο επόμενος στη σειρά. Θα τον καλέσουμε να τιμήσει το κόμμα της ΝΔ», είπε ο Αχ. Μπέος, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς τόνισε ότι είναι λυπηρό το φαινόμενο να απουσιάζουν τόσοι σύμβουλοι,  με τον Αχ. Μπέο να λέει: «δεν ξέρω τι κάνατε κ.πρόεδρε και το πετύχατε αυτό».

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή της δημοτικής αρχής, ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας, τόνισε ότι «η δημοτική αρχή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Σίγουρα μπορεί να ζητήσει την πειθαρχική μας δίωξη και την αντικατάστασή μας όπως προβλέπει ο Κώδικας.

Φυσικά η Αποκεντρωμένη πρέπει να μας καλέσει να απολογηθούμε. Αλλά προηγουμένως πρέπει να μας απαντήσει και η Αποκεντρωμένη και το υπουργείο Εσωτερικών που κωφεύει χαρακτηριστικά.

Η δική μας απουσία δεν ήταν προσωπική αποχή αλλά πολιτική.

Γιατί κάθε φορά που παριστάμεθα υποκείμεθα σε ύβρεις.

Συμμετείχαμε σε μια διαδικασία που συνεχώς παραβιάζετε ο κανονισμός. Αυτό καταγγείλαμε στην Αποκεντρωμένη. Και από αυτή περιμέναμε να μας πει αν αυτά που καταγγέλλουμε εμείς είναι στο πλαίσιο του νόμου ή κάνουμε υπέρβαση. Κι όλα αυτά είναι σε γνώση και του υπουργείου Εσωτερικών που  και αυτό κωφεύει εκκωφαντικά».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση