Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » The Skiathos Palace Cup 2018
The Skiathos Palace Cup 2018

The Skiathos Palace Cup 2018

Με την ευχή που έδιναν οι Σκιαθίτες στους ναυτικούς, “πανιά μπροστά”, έγινε η εκκίνηση για τρίτη συνεχή χρονιά στις μαγευτικές κουκουναριές της Σκιάθου το Skiathos Palace Cup, ένας match race πρωτοβουλία του περιοδικού “Πλεύση” που έγινε πλέον θεσμός.Η μεγάλη προβολή του αγώνα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έχει φέρει ήδη αποτελέσματα. Η , κορυφαίος τουριστικός προορισμός τα επόμενα χρόνια θα υποδέχεται επισκέπτες με ενδιαφέρον για ιστιοπλοΐα και γιότινγκ (yachting).

Ο και αυτή τη φορά τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου “η ”.

Ο διοργανωτής Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου τη φετινή χρονιά συνεργάστηκε με τον Θανάση Πινιάρη προπονητή ιστιοπλοΐας τριγώνου απο το Ναυτικό Όμιλο Βόλου_‘Αργοναύτες', με ολυμπιακές επιτυχίες, ως των Μπεκατώρου,Κραβαριώτη,Παπαδοπούλου που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Για τον έμπειρο Θανάση η οργάνωση ενός αγώνα match race είχε απλά την πρόκληση του διαφορετικού και το αποτέλεσμα της οργάνωσης του ναυτικού κομματιού του αγώνα είχε τη σφραγίδα του δικού του επαγγελματισμού αλλά και της ομάδας συνεργατών του που τον συνόδευε.

Το match race είναι ένας αγώνας διάδοσης της ιστιοπλοΐας, με ψυχαγωγικό χαρακτήρα λόγω της απλότητάς του, της εύκολης κατανόησης και παρακολούθησης από όλους.

Στην περίπτωση του Skiathos Palace Cup o του υπέροχου αγωνιστικού στίβου, ο κόλπος των Κουκουναριών σε συνδυασμό με τη διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο Skiathos Palace -μέγα χορηγού του αγώνα δημιουργεί σε όλους την ανάγκη για επανάληψη της εμπειρίας.

Νικητές ήταν η καλή διάθεση, η χαρά της συμμετοχής και οι αξέχαστες στιγμές, ο άνεμος και η τεχνική ωστόσο έδωσαν, την πρώτη θέση στους Γιώργο Μαρίνο, Μάριο Μπένη και Βαγγέλη Κουτσουρά του Ναυτικού Ομίλου Βόλου_‘Αργοναύτες', τη δεύτερη θέση στην ομάδα ‘sailor moon' των Μαρία Τσαουσίδου, Αλεξάνδρα Μεντεκίδου και Μαρία Τζιρίνη των Ναυτικών Ομίλων Θεσσαλονίκης και Μουδανιών και την τρίτη θέση στους Λάζαρο Θεοδοσιάδη, Νίκο Γιαμαλάκη και Αμαλία Προβελέγγιου του Ναυτικού Ομίλου Δλεφιναρίου. Το επαμειβόμενο κύπελλο δώθηκε από το ‘Πλεύση' αθλοθέτη του αγώνα.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του αγώνα  και φέτος προβλήθηκε παράλληλα και η δράση του Safe Water Sports.

Για άλλη μια φορά οι αθλητές, φιλοξενούμενοι και επισκέπτες έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Θαυμάσιες εικόνες από τις ανα στη θάλασσα, και θαλάσσια σπορ στην παραλία με παρέα ..κύκνους επισκέπτες απο το βιότοπο, χαμόγελα απο τα πάρτυ και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

"Αλιεύοντας" την είδηση