Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Θαλάσσια ρύπανση στην Αγριά
Θαλάσσια ρύπανση στην Αγριά

Θαλάσσια ρύπανση στην Αγριά

Θαλάσσια ρύπανση εντοπίστηκε σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις  στην και το  Λιμεναρχείο προχώρησε σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε χθες το πρωί, το Κεντρικό Λιμεναρχείο για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης πέριξ και εντός των λιμενικών ιδιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Αγριάς Βόλου.

Άμεσα στο σημείο έφτασε  περιπολικό της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε μακροσκοπικά αλλοίωση του χρώματος της θάλασσας από φιλμ αβαρούς σκόνης, μαύρου χρώματος, χωρίς οσμή, σε απροσδιόριστη ποσότητα, έκτασης 300   μέτρων πλάτους επί 300 μέτρων μήκους, επικαθήμενη στην επιφάνεια της θάλασσας σε μεγάλες στιβάδες.

Στην εν λόγω περιοχή είχε προηγηθεί εκφόρτωση πετ κοκ (pet coke) από φορτηγό πλοίο, το οποίο ήταν παραβεβλημένο στην εσωτερική πλευρά της ανατολικής προβλήτας της ιδιωτικής εγκατάστασης και κατά την οποία διέφυγε υλικό, εξαιρετικά αβαρές, το οποίο, λόγω ξηρότητας, διασκορπίστηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και στον χερσαίο χώρο της προβλήτας.

Από τον υπεύθυνο καταπολέμησης ρύπανσης της εγκατάστασης δόθηκε εντολή στο ρυμουλκό “ΧΡΗΣΤΟΣ VII”  και στη λάντζα “ΙΩΑΝΝΑ”  για συνεχείς διελεύσεις στη γύρω θαλάσσια περιοχή για διάσπαση των στιβάδων, ενώ έγινε περιορισμός μέρους της επιπλέουσας ουσίας μεταξύ προβλητών με ανάπτυξη πλωτού φράγματος.

Από το Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο πλοίαρχος του πλοίου, ο ναύτης – χειριστής γερανού και ο διευθυντής των εγκαταστάσεων, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και απαγόρευσης απόπλου του πλοίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση