Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Θα μπλοκάρουν την εκχώρηση των ΕΕΛ σε ιδιώτη
Θα μπλοκάρουν την εκχώρηση των ΕΕΛ σε ιδιώτη

Θα μπλοκάρουν την εκχώρηση των ΕΕΛ σε ιδιώτη

Η για το και συλλογικότητες της περιοχής

Mπλόκο στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Βόλου εκχώρησης  σε ιδιώτη τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού,προτίθεται να στήσει η για το νερό, όπως  τονίστηκε στην  αποψινή συνάντηση στο θόλο του Πανεπιστημίου θεσσαλίας, στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής.

Στη συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις για τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων από την ΔΕΥΑΜΒ, ενώ δεν αποκλείστηκαν  παραστάσεις σε συνεδριάσεις στα ΔΣ της Επιχείρησης,  και του  Βόλου.

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Β. Γαλανόπουλος, τόνισε πως «μετά και την ανακοίνωση ότι υπάρχει το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού είμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα και όχι σε μυθεύματα, όπως μας έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα κάλεσμα σε άτομα και συλλογικότητες για να κοιτάξουμε πως θα οργανωθούμε απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα.

Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να αποφασίσουμε ποιες θα είναι αυτές οι οργανωμένες κινήσεις μας, οι οποίες θα αποτρέψουν, θα βάλουν οδοφράγματα στην ουσία μπροστά στο δρόμο που ανοίγουν στην ιδιωτικοποίηση.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση σε μικρά κομμάτια της ΔΕΥΑΜΒ, όπως για παράδειγμα η υδρομέτρηση που γίνεται από ιδιωτική εταιρεία, καθώς και δουλειές που ανέκαθεν τις έκανε η Επιχείρηση, όπως η συντήρηση δεξαμενών στα χωριά, που τώρα κάνουν ιδιώτες.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει, ενώ θα έρθει κάποια στιγμή και το θέμα της άρδευσης που είναι το μεγαλύτερο, όπως και συνολικά η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτό είναι το σχέδιο και το λέμε από το 2012 που δημιουργήθηκε η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίησή του, που ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συνεχίζεται από τη σημερινή».

Αναφερόμενος στους τρόπους αντίδρασης είπε πως «εμείς σαν Κίνηση Πολιτών θα προτείνουμε να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο σχήμα, μια συμμαχία εναντίον της ιδιωτικοποίησης και μέσα στο μενού των κινητοποιήσεων θα καταθέσουμε πρόταση για παραστάσεις δυναμικές σε όλους τους χώρους που λαμβάνονται οι αποφάσεις, είτε είναι η ΔΕΥΑΜΒ είτε το Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα θα κάνουμε και ενημερωτικές καμπάνιες σε όλες τις γειτονιές, γιατί πλέον είμαστε μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, η οποία είναι οδυνηρή στις οικονομικές συνθήκες που ζούμε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του «Ξεκινήματος» και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκ. Κανελλής, ανέφερε πως «πρέπει να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο πολιτών, φορέων, συλλογικοτήτων με σκοπό και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Βιολογικού και συνολικά του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του νερού ευρύτερα.

Αποδεικνύεται ότι η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση, όπως έγινε με την και την ΕΥΑΘ που εντάχθηκαν στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, νομοθεσία που ανοίγει το δρόμο και για τις ΔΕΥΑ» πρόσθεσε.

Στη χθεσινή συνάντηση παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση