Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Θ.Θεοδώρου: Συγνώμη, έχουν δίκηο οι πολίτες για το νερό
Θ.Θεοδώρου: Συγνώμη, έχουν δίκηο οι πολίτες για το νερό

Θ.Θεοδώρου: Συγνώμη, έχουν δίκηο οι πολίτες για το νερό

Ζημιές  έχει το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, εκτός πό τ  χιλιάδες υδρομέτρα που έχουν σπάσει από την παγωνιά ενώ είναι άγνωστο πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Οι  έντονες διαμαρτυρίες πολιτών που ζουν σε τριτοκοσμική κατάσταση τις τελευταίες ημέρες ανάγκασε τους υπευθύ να  δώσουν μια απολογητική συνέντευξη τύπου και εντός της ημέρας,η ΔΕΥΑΜΒ θα εκδώσει ανακοίνωση  όπου θα φαίνεται που θα μειώνεται η πίεση στο δίκτυο ανά ζώνη, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πότε θα έχουν νερό για να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Η ΔΕΥΑΜΒ θα καλύψει το κόστος των υδρομέτρων που θα αντικατασταθούν και ζητά από τους πολίτες να την ενημερώνουν για τις βλάβες που έχουν ή παρατηρούν ότι υπάρχουν στη γειτονιά τους.
Αυτά επισημάνθηκαν -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξη Τύπου- που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον δήμαρχο Βόλου Θ. Θεοδώρου, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτη και τον γενικό διευθυντή της Επιχείρησης Στ. Τζίνη.
Ο κ. Θεοδώρου ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες επισημαίνοντας ότι έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται και επισήμανε ότι τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και οι υπάλληλοι εργάζονται σε βάρδιες σε 24ωρη βάση, σε και με ιδιώτες για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο, αλλά και της αντικατάσταση των υδρομέτρων.
Επιπλέον παραδέχθηκε ότι για το θέμα της υπερακατανάλωσης δεν ευθύνονται οι δημότες αλλά οι ζημιές στο δίκτυο που είναι διάτρητο, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα επάρκειας νερού.
“Τα επί μέρους προτα σε διαμερίσματα και κατοικίες, οφείλονται σε διαρροές του δικτύου, τα παγωμένα ή και σπασμένα υδρόμετρα ή τους παγωμέ σωλήνες. Όλα αυτά δεν επιτρέπουν το κεντρικό σύστημα να αναπτύξει την απαραίτητη πίεση και να φτάσει παντού. Θα ζητήσω συγνώμη για τη μην πλήρη ενημέρωση της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτό που κάνουμε σήμερα θα έπρεπε να έχει γίνει από μέρες”.
Ο ίδιος είπε  ότι για την κατάσταση δεν ευθύνονται φυσικά πρόσωπα και όπως τόνισε χαρακτηριστικά “με το Θεό και τη φύση δεν τα βάζουμε”, ενώ επέκρινε τις αντιπολιτεύσεις λέγοντας ότι  “διαστρεβλώνουν αλήθεια. Όσοι επέλεξαν να κάνουν πολιτική με τη λάσπη κατέληξαν στο βούρκο”.
Τέλος σημείωσε ότι όπως αυτή που αναφέρθηκε χθες στις ή στη Ν. Αγχίαλο δεν έχουν σχέση με τις βλάβες του κεντρικού δικτύου και έχουν αποκατασταθεί.
Από την πλευρά του ο Απ. Γαλάτης επισήμανε ότι αυτό που ακούστηκε ότι δεν υπήρχε επαρκές νερό  είναι λανθασμένο και πρόσθεσε:  “Νερό υπάρχει πάντα σε όλο το δίκτυο, απλά η πίεσή του δεν είναι  αρκετή να φθάσει ψηλά στους ορόφους. Αυτό έγινε γιατί το δίκτυο είναι διάτρητο από πολλές βλάβες σε υδρόμετρα και κεντρικούς αγωγούς”.
Ο Σ. Τζίνης ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια νερού και παρέθεσε στοιχεία της χθεσινής ημέρας όπου φαίνεται ότι τα κυβικά νερού στις δεξαμενές ανέρχονταν σε 45.000 έναντι 40.000 την ίδια ημέρα πέρυσι.
“Όλες οι γεωτρήσεις λειτουργούσαν όλο το 24ωρο. Μόλις ανοίγαμε την παροχή για να δώσουμε στους , υπήρχε υπερβολική ζήτηση σε μεγάλους τομείς από Αναλήψεως και κάτω. Έτσι προβαίνουμε σε μειώσεις πιέσεων για να εξασφαλίσουμε νερό και να γεμίζουμε τις δεξαμενές” είπε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ και διευκρίνισε ότι εικόνα του δικτύου θα έχουν καλύτερη μετά τον αποχιονισμό και το λιώσιμο των πάγων, ενώ πρόσθεσε: “Το συνεργείο των καταμετρητών για υδρόμετρα είναι έξω σε τομείς για να διαπιστώνεται άμεσα αν λειτουργούν ή είναι σπασμένα και υπάρχει διαρροή και δίνουν άμεσα αναφορά για να γίνεται η αποκατάσταση.”

Επιλογή Ευθύνης: «Δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί»

Η δημοτική αρχή, κάτω από το βάρος της καθολικής κατακραυγής για το μεγάλο φιάσκο με το νερό, κατέφυγε σήμερα σε μια συνέντευξη-παρωδία, στην απελπισμένη προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποσείσει τις μεγάλες ευθύνες της για την πρωτοφανή δοκιμασία που υφίστανται επί τόσες μέρες οι πολίτες.

Το μόνο όμως που πέτυχαν με τη συνέντευξη αυτή, είναι να καταλάβουν και οι πλέον ανυποψίαστοι ότι όλες αυτές τις μέρες δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πως δεν έχουν κανένα ενδοιασμό. Ότι με την ίδια ευκολία λένε και κάνουν τα πάντα και το αντίθετό τους. Χωρίς να δεσμεύονται απ' ό,τι είπαν και απ' ό,τι έκαναν.

Επειδή όμως η ταλαιπωρία του κόσμου συνεχίζεται, ας αφήσουν τις συνεντεύξεις, το αδιάκοπο ραδιοτηλεοπτικό παραλήρημα και «τον Θεό και τη φύση» που, κατά τον κ. Θεοδώρου, φταίνε για ό,τι μας συμβαίνει και ας καταπιαστούν επιτέλους σοβαρά, έστω και καθυστερημένα, με την αντιμετώπιση του προτος που δημιουργήθηκε.

Εμπιστευόμενοι το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ, που στο παρελθόν αντιμετώπισε πιο ακραίες καταστάσεις με απολύτως αποτελεσματικό τρόπο.

Αλλά και αξιοποιώντας την έγκυρη επιστημονική γνώμη του ΤΕΕ, που άλλωστε αποτελεί τον τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση