Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τέταρτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Λευτέρης Πετρούνιας
Τέταρτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Λευτέρης Πετρούνιας

Τέταρτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Λευτέρης Πετρούνιας

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Ύστερα από τρία παγκόσμια πρωταθλήματα και ισάριθμες πρωτιές, ο θα μείνει, για πρώτη φορά, εκτός βάθρου. Ο «» Ολυμπιονίκης του Ρίο δεν κατάφερε να κάνει «καρέ» στα χρυσά μετάλλια από πρωταθλήματα κόσμου καθώς ήρθε 4ος στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Στουτγκάρδη. Τώρα δυσκολεύει και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, την οποία θα δδικήσει από τα παγκόσμια κύπελλα.

Ο , ο οποίος απουσίασε από τα αγωνιστικά ταπί για, περίπου, 11 μήνες εξαιτίας μίας επέμβασης στον ώμο, αγωνίστηκε ως 6ος. Οι τον βαθμολόγησαν με 14,733 ενώ πρώτος ήρθε ο Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία)14,933, με δεύτερο τον Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14,900 και τρίτο τον Σαμίρ Αΐτ Σαΐτ (Γαλλία) 14,800. Εκτός μεταλλίων έμεινε και ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Ρίο και «» στο Λονδίνο Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) (14,725).

Αυτό όμως που έχει περισσότερη σημασία είναι ότι τώρα δυσκολεύει η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι σπεσιαλίστες των οργάνων, όπως ο πρωταθλητής μας, θα πρέπει να κυνηγήσουν την πρωτιά στην προ- παγκόσμια κατάταξη, η οποία θα καθοριστεί από τους οκτώ της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων (τέσσερις έχουν ήδη διεξαχθεί, άλλοι τέσσερις πρόκειται να γίνουν μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, μετρούν τα τρία καλύτερα κάθε αθλητή). Θα υπάρχουν, επίσης, δύο εισιτήρια από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά αυτά θα τα δδικήσουν οι αθλητές από το σύνθετο ομαδικό (ο Πετρούνιας δεν κάνει όλα τα όργανα).

Για τον Έλληνα πρωταθλητή, αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική παρουσία σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος. Πρώτη φορά αγωνίστηκε το 2014 στη Νανίνγκ της Κίνας, όπου είχε πάρει την 6η θέση, για να ακολουθήσουν οι πρωτιές το 2015 στη Γλασκόβη, το 2017 στο Μόντρεαλ και το 2018 στην Ντόχα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση