Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τέσσερις νεκροί αξιωματικοί από την πτώση του ελικοπτέρου στον Σαραντάπορο Ελασσόνας
Τέσσερις νεκροί αξιωματικοί από την πτώση του ελικοπτέρου στον Σαραντάπορο  Ελασσόνας

Τέσσερις νεκροί αξιωματικοί από την πτώση του ελικοπτέρου στον Σαραντάπορο Ελασσόνας

Εκτός κινδύνου Βολιώτισσα Αρχιλοχίας

Tέσσερις   σοροί επιβαινόντων, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) νσταντίνου Χατζή   είναι ο τραγικός απολογισμός   της πτώσης του ελικοπτέρου του ΣΞ τ. UH-1H στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, που απογειώθηκε από την 1η ΤΑΞΑΣ  σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου 2017  τις πρωινές ώρες,  με πέντε   επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην .

Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η  Βολιώτισσα Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν οι τέσσερις   σοροί  και η τραυματισμένη εκτός κινδύνου Αρχιλοχίας (ΑΣ).

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μετέβη στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η  επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

 

Δήλωση περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού

για τους αξιωματικούς που έπεσαν εν καθήκοντος

Η Ελλάδα, σύμπας ο Ελληνισμός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούν.

Εκ μέρους της θα ήθελαν να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών που βρήκαν τραγικό θάνατο εν καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου.

Παράλληλα, ελπίζω και εύχομαι η διασωθείσα να αναρρώσει πλήρως.

Είναι αυτονόητη η αμέριστη συμ όλων μας στην Θεσσαλίας στις γυναίκες και τους άνδρες των που υπηρετούν με αυταπάρνηση την μας και διαφυλάττουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση