Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τέσσερις επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και οκτώ νέοι μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου
Τέσσερις επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και οκτώ νέοι μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου

Τέσσερις επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και οκτώ νέοι μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου

Δέσμευση Κοντοζαμάνη σε Λιούπη

 

Τη δέσμευση για την  νέων κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του οσοκομείου Βόλου και παράλληλα την τουλάχιστον οκτώ νέων μόνιμων ειδικευμένων ιατρών,  έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο ς . Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης  κατά τη διάρκεια συνάντησή τους.

Συγκεκριμένα, ο ς ζήτησε  από τον αν. υπουργό την έγκριση για  την προσθήκη τεσσάρων νέων κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου η ΜΕΘ να λειτουργεί σε πλήρη με 12 συνολικά κλίνες και με το ανάλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παραμένει ο σχεδιασμός και για τη λειτουργία κλινών ΜΑΦ –Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- με το ανάλογο προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός του Νοσοκομείου προβλέπει τη λειτουργία οκτώ κλινών ΜΕΘ.

Ο αν. υπουργός δεσμεύτηκε ακόμη, για την μέσα στο επόμενο δίμηνο,  τουλάχιστον οκτώ νέων μονίμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών για το , μετά από πρόταση της Διοίκησης, ως εξής:

Μία θέση  Επιμελητή Β' Παιδιατρικής

Μία θέση Επιμελητή Β' Καρδιολογίας

Μία θέση Επιμελητή Β' Χειρουργικής

Μία θέση Επιμελητή Β' Μαιευτικής – Γυναικολογίας

Μία θέση Επιμελητή Β' Ιατρικής -Βιοπαθολογίας

Μία θέση Επιμελητή Β' Ορθοπεδικής

Μία θέση Επιμελητή Β' Ουρολογίας

Μία θέση Επιμελητή Β' Ωτορινολαρυγγολογικής

Εν συνεχεία, συζήτησε  με τον υπουργό για τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, ο οποίος πλήρης θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα. Του ζητήθηκε και αποδέχτηκε να εγκρίνει άμεσα τον τροποποιημένο Οργανισμό αρχικά, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα τα  ήδη διαμορφωμένα , όπως το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στην Καρδιολογική Κλινική και το Τμήμα Απεικονιστικών Μεθόδων με τον Μαγνητικό Τομογράφο,  να μπορούν να προκηρύσσουν  θέσεις ιατρών με τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα. Φυσικά, θα υπάρξει και  η δυνατότητα αποδοχής της δωρεάς Χαράλαμπου Τσιμά για τη δημιουργία Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας, με το αντίστοιχο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακόμη τέθηκαν τα χρόνια προβλήματα με τις κτηριακές υποδομές των Κέντρων Υγείας Ζαγοράς και Σκοπέλου, που από ετών παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία τους, αλλά και να υποβαθμίζεται η παρεχόμενη φροντίδα στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

Ο αν. Υπουργός βεβαίωσε πως θα εγκρίνει το επιπλέον κόστος των αναγκαίων κατασκευών, αφού προηγουμένως επικοινώνησε  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ –Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Αθανάσιο Γιάνναρη.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση