Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τέσσερις επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και οκτώ νέοι μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου
Τέσσερις επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και οκτώ νέοι μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου

Τέσσερις επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και οκτώ νέοι μόνιμοι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου

Δέσμευση Κοντοζαμάνη σε Λιούπη

 

Τη δέσμευση για την ανάπτυξη  νέων κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και παράλληλα την προκήρυξη τουλάχιστον οκτώ νέων μόνιμων ειδικευμένων ιατρών,  έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης  κατά τη διάρκεια συνάντησή τους.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ζήτησε  από τον αν. υπουργό την έγκριση για  την προσθήκη τεσσάρων νέων κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προκειμένου η ΜΕΘ να λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη με 12 συνολικά κλίνες και με το ανάλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παραμένει ο σχεδιασμός και για τη λειτουργία κλινών ΜΑΦ –Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- με το ανάλογο προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός του Νοσοκομείου προβλέπει τη λειτουργία οκτώ κλινών ΜΕΘ.

Ο αν. δεσμεύτηκε ακόμη, για την προκήρυξη μέσα στο επόμενο δίμηνο,  τουλάχιστον οκτώ νέων μονίμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών για το Νοσοκομείο Βόλου, μετά από πρόταση της Διοίκησης, ως εξής:

Μία θέση  Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής

Μία θέση Επιμελητή Β’ Καρδιολογίας

Μία θέση Επιμελητή Β’ Χειρουργικής

Μία θέση Επιμελητή Β’ Μαιευτικής – Γυναικολογίας

Μία θέση Επιμελητή Β’ Ιατρικής -Βιοπαθολογίας

Μία θέση Επιμελητή Β’ Ορθοπεδικής

Μία θέση Επιμελητή Β’ Ουρολογίας

Μία θέση Επιμελητή Β’ Ωτορινολαρυγγολογικής

Εν συνεχεία, συζήτησε  με τον υπουργό για τον Οργανισμό του Νοσοκομείου, ο οποίος πλήρης θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα. Του ζητήθηκε και αποδέχτηκε να εγκρίνει άμεσα τον τροποποιημένο Οργανισμό αρχικά, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα τα  ήδη διαμορφωμένα τμήματα, όπως το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στην Καρδιολογική Κλινική και το Τμήμα Απεικονιστικών Μεθόδων με τον Μαγνητικό Τομογράφο,  να μπορούν να προκηρύσσουν  θέσεις ιατρών με τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα. Φυσικά, θα υπάρξει και  η δυνατότητα αποδοχής της δωρεάς Χαράλαμπου Τσιμά για τη δημιουργία Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας, με το αντίστοιχο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακόμη τέθηκαν τα χρόνια προβλήματα με τις κτηριακές υποδομές των Κέντρων Υγείας Ζαγοράς και Σκοπέλου, που από ετών παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία τους, αλλά και να υποβαθμίζεται η παρεχόμενη στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

Ο αν. βεβαίωσε πως θα εγκρίνει το επιπλέον κόστος των αναγκαίων κατασκευών, αφού προηγουμένως επικοινώνησε  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ –Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Αθανάσιο Γιάνναρη.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση