Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ
Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ

Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ

Τέσσερ νέ υπερσύγχρονα ασθενοφόρα  (μία κινητή μονάδα και τρία ασθενοφόρα εκ των οποίων το ένα τέσσερα επί τέσσερα) απέκτησε  σήμερα  το στο χώρο του  Πανθεσσαλικού, όπου έγινε  η τελετή παράδοσής τους .

Τα ασθενοφόρα δώρισε στο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα  παρέδωσε η διοικήτρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Αυγέρη.

Τα τέσσερα νέα ασθενοφόρα  έχουν πολύ καλό εξοπλισμό και πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 163 ίππους και κατασκευάστηκαν στην Πορτογαλία, ενώ ο  εξοπλισμός τους είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Έτσι, ο στόλος του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία έχει ανανεωθεί κατά 50%,  ωστόσο οι ανάγκες σε προσωπικό παραμένουν καθώς τώρα υπηρετούν 44 άτομα αλλά απαιτούνται άλλα 10 για να καλυφθούν σωστά οι βάρδιες και τα ρεπό και οι άδειες των εργαζομένων.

 

Η κα. Αυγέρη χαρακτήρισε την προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σημαντική ειδικά σε μια περίοδο που το δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. «Μπορούμε έτσι να προσφέρουμε προνοσοκομειακή ιατρική και τους πολίτες», επισήμανε η κ. Αυγέρη και εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ο προγραμματισμός για το πως θα κατανεμηθούν τα 13 ασθενοφόρα που θα παραληφθούν με τη λήξη του διαγωνισμού που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Η ίδια είπε  ότι όλα τα ασθενοφόρα θα ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΑΒ στο Βόλο και ότι το προσωπικό που καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας στο Βόλο λειτουργεί οριακά.

Μάλιστα ενημέρωσε πως έχει βγει μια για την δύο ατόμων για το Βόλο και δύο ατόμων για τη Σκιάθο και πρόσθεσε:  «Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα καλύψουμε τις θέσεις με μετακινήσεις από άλλες περιοχές» .

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, Παναγιώτης Δαρειώτης, επισήμανε ότι ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία θα ανανεωθεί αν παραληφθούν ακόμη τέσσερα ασθενοφόρα από το διαγωνισμό της Περιφέρειας. «Είναι ουσιαστικό να έχουμε ασφαλή , γιατί το εργαλείο του διασώστη είναι το αυτοκίνητο. Το 2004 είχαν έλθει 10 ασθενοφόρα, τώρα παραλάβαμε τέσσερα,   πήραμε τώρα τέσσερα και αν έλθουν άλλα τέσσερα, συν τη μονάδα που πήραμε το 2009, θα είμαστε πλήρης».

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση