Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ
Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ

Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ

Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα   (μία κινητή μονάδα και τρία εκ των οποίων το ένα τέσσερα επί τέσσερα) απέκτησε  σήμερα  το ΕΚΑΒ στο χώρο του  Πανθεσσαλικού, όπου έγινε  η τελετή παράδοσής τους .

Τα δώρισε στο ΕΚΑΒ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα  παρέδωσε η διοικήτρια του Βασιλική Αυγέρη.

Τα τέσσερα νέα ασθενοφόρα  έχουν πολύ καλό εξοπλισμό και πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 163 ίππους και κατασκευάστηκαν στην , ενώ ο  τους είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Έτσι, ο στόλος του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία έχει ανανεωθεί κατά 50%,  ωστόσο οι ανάγκες σε προσωπικό παραμένουν καθώς τώρα υπηρετούν 44 άτομα αλλά απαιτούνται άλλα 10 για να καλυφθούν σωστά οι βάρδιες και τα ρεπό και οι άδειες των εργαζομένων.

 

Η κα. Αυγέρη χαρακτήρισε την προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σημαντική ειδικά σε μια περίοδο που το δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. «Μπορούμε έτσι να προσφέρουμε προνοσοκομειακή ιατρική και ασφάλεια τους πολίτες», επισήμανε η κ. Αυγέρη και εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ο προγραμματισμός για το πως θα κατανεμηθούν τα 13 ασθενοφόρα που θα παραληφθούν με τη λήξη του διαγωνισμού που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Η ίδια είπε  ότι όλα τα ασθενοφόρα θα ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΑΒ στο Βόλο και ότι το προσωπικό που καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας στο Βόλο λειτουργεί οριακά.

Μάλιστα ενημέρωσε πως έχει βγει μια προκήρυξη για την πρόσληψη δύο ατόμων για το Βόλο και δύο ατόμων για τη Σκιάθο και πρόσθεσε:  «Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα καλύψουμε τις θέσεις με μετακινήσεις από άλλες περιοχές» .

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, Παναγιώτης Δαρειώτης, επισήμανε ότι ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία θα ανανεωθεί αν παραληφθούν ακόμη τέσσερα ασθενοφόρα από το διαγωνισμό της Περιφέρειας. «Είναι ουσιαστικό να έχουμε ασφαλή αυτοκίνητα, γιατί το εργαλείο του διασώστη είναι το . Το 2004 είχαν έλθει 10 ασθενοφόρα, τώρα παραλάβαμε τέσσερα,   πήραμε τώρα τέσσερα και αν έλθουν άλλα τέσσερα, συν τη μονάδα που πήραμε το 2009, θα είμαστε πλήρης».

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση