Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ
Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ

Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ

Τέσσερα νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα  (μία κινητή μονάδα και τρία ασθενοφόρα εκ των οποίων το ένα τέσσερα επί τέσσερα) απέκτησε  σήμερα  το στο χώρο του  Πανθεσσαλικού, όπου έγινε  η τελετή παράδοσής τους .

Τα ασθενοφόρα δώρισε στο ΕΚΑΒ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα  παρέδωσε η διοικήτρια του ΕΚΑΒ ς Βασιλική Αυγέρη.

Τα τέσσερα νέα ασθενοφόρα  έχουν πολύ καλό εξοπλισμό και πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 163 ίππους και κατασκευάστηκαν στην Πορτογαλία, ενώ ο  εξοπλισμός τους είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Έτσι, ο στόλος του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία έχει ανανεωθεί κατά 50%,  ωστόσο οι ανάγκες σε προσωπικό παραμένουν καθώς τώρα υπηρετούν 44 άτομα αλλά απαιτούνται άλλα 10 για να καλυφθούν σωστά οι βάρδιες και τα ρεπό και οι των εργαζομένων.

 

Η κα. Αυγέρη χαρακτήρισε την προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σημαντική ειδικά σε μια περίοδο που το ελληνικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. «Μπορούμε έτσι να προσφέρουμε προνοσοκομειακή και ασφάλεια τους πολίτες», επισήμανε η κ. Αυγέρη και εξήγησε ότι ακόμη δεν έχει γίνει ο προγραμματισμός για το πως θα κατανεμηθούν τα 13 ασθενοφόρα που θα παραληφθούν με τη λήξη του διαγωνισμού που κάνει η Περιφέρεια ς και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Η ίδια είπε  ότι όλα τα ασθενοφόρα θα ανήκουν στη του ΕΚΑΒ στο Βόλο και ότι το προσωπικό που καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας στο Βόλο λειτουργεί οριακά.

Μάλιστα ενημέρωσε πως έχει βγει μια προκήρυξη για την δύο ατόμων για το Βόλο και δύο ατόμων για τη Σκιάθο και πρόσθεσε:  «Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα καλύψουμε τις θέσεις με από άλλες περιοχές» .

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο , Παναγιώτης Δαρειώτης, επισήμανε ότι ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία θα ανανεωθεί αν παραληφθούν ακόμη τέσσερα ασθενοφόρα από το διαγωνισμό της Περιφέρειας. «Είναι ουσιαστικό να έχουμε ασφαλή αυτοκίνητα, γιατί το εργαλείο του διασώστη είναι το αυτοκίνητο. Το 2004 είχαν έλθει 10 ασθενοφόρα, τώρα παραλάβαμε τέσσερα,   πήραμε τώρα τέσσερα και αν έλθουν άλλα τέσσερα, συν τη μονάδα που πήραμε το 2009, θα είμαστε πλήρης».

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση