Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Τέσσερα νέα πρόσωπα της Φιλοπτώχου για τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου
Τέσσερα νέα πρόσωπα της Φιλοπτώχου για τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου

Τέσσερα νέα πρόσωπα της Φιλοπτώχου για τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου

Τέσσερα νέα πρόσωπα απαρτίζουν την της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου και από αυτά θα οριστούν τα  νέα μέλη  για την του Ορφανοτροφίου Βόλου. Πρόκειται για τους Γ. Σκαμπά, Αντωνία Ν. Γιαννουσά, Αναστασία Μορφογιάννη  και Δημ. Γ. Καρεκλίδη, εκ των οποίων δύο θα προτείνει ο Δήμος Βόλου και οι υπόλοιποι θα είναι αναπληρωματικοί.

Αυτό προέκυψε κατά την αποψινή της Φιλοπτώχου που ήταν να γίνει αρχικά στις 4.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Ορφανοτροφείου, αλλά ο πρόεδρος του Ιδρύματος σφράγισε την αίθουσα με το αιτιολογικό  να μην θορυβηθούν τα παιδιά του Ιδρύματος και τελικά η ΓΣ πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Volos Palace” στις 6.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 19.40.

Νωρίτερα, κατά την ΓΣ ψηφίστηκε ομόφωνα η ανάκληση της απόφασης του ΔΣ για τους κ.κ. Αγραφιώτη, Κάβουρα και Τσάντου στο ΔΣ του Ορφανοτροφείου.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κλέα Γεωργακλή στην ομιλία της έκανε λόγο για πολλά προβλήματα  που προέκυψαν από τις πρώτες ημέρες της νέας διοίκησης στο Ορφανοτροφείο , με τις παραιτήσεις των κ.κ. Γιαννακού και Τσακίρη και πρόσθεσε ότι ακολούθησαν εκ νέου εκλογές  για  την εξελεγκτική επιτροπή, με την εκλογή των τριών παραπάνω στη του Ορφανοτροφείου.

Η ίδια είπε ότι η Φιλόπτωχος τακτοποίησε οικονομικές εκκρεμότητες προηγούμενων διοικήσεων, αναφέρθηκε στις δράσεις που έγιναν (λαμπάδες, κουπόνια, το «υιοθετήστε ένα δωμάτιο» και άλλες κατασκευές) και για τις οποίες κατηγορήθηκαν και δεν αναγνωρίστηκαν , όπως είπε από τον πρόεδρο του Ορφανοτροφείου.

Η  κα Γεωργακλή τόνισε ότι επί θητείας Άγγ. Αγραφιώτη οι θάλαμοι ήταν άθλιοι και ότι αναμενενε να τους βελτιώσει και ότι προσπάθησε να συνεργαστεί αρμονικά μαζί του, χωρίς .

Επίσης ενημέρωσε τη ΓΣ ότι ο κ. Αγραφιώτης οπλοφορεί και έχει απειλήσει τα παιδιά του Ιδρύματος και τόνισε ότι η διοίκηση της Φιλοπτώχου επέλεξε αντί  να παραιτηθεί, να επιμείνει και διερωτήθηκε λέγοντας «ξαφνικά τρελαθήκαμε οκτώ άτομα και ο ένας είναι σωστός;»

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου  δήλωσε εγγυήτρια  της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της εύρυθμης λειτουργίας του Ορφανοτροφείου και επισήμανε ότι μονομερίς ενέργειες επιδρούν αρνητικά κατά του ιδρύματος, ενώ  συμπλήρωσε πως εποπτεύουσα αρχή είναι ο Δήμος Βόλου και το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης καταφέρθηκε κατά του κ. Αγραφιώτη λέγοντας ότι ξεφτιλίζει το ίδρυμα , προκαλώντας πανικό όταν λέει ότι θα κλείσει το Ορφανοτροφείο  και τον κατήγγειλε  για προσωπική του προβολή, ενώ για το χρέος είπε ότι το γνώριζε εξ’ αρχής και τώρα προσπαθεί να το παίξει ήρωας.

Ακόμη κατήγγειλε ότι βρίζει και  ευτελίζει τα μέλη του ΔΣ και απειλεί το προσωπικό και αναφέρθηκε και στο περιστατικό με την ανήλικη τρόφιμο και τον σεκιουριτά, λέγοντας: « Ο κ. Αγραφιώτης αρέσκεται σε μηνύσεις.  Οι προσωπικές του φιλοδοξίες , οι μονομερείς ενεργιες και η αμετροέπεια οδήγησαν στην ΓΣ».Τέλος είπε ότι κάποιοι ματαιοπονούν και πως η ίδια θα προστατέψει   τον θεσμό , τα μέλη και τα παιδιά.

Σημειώνεται πως με βάση βασιλικό διάταγμα, οποιοδήποτε μέλος της Φιλοπτώχου μπορεί να είναι  μέλος του ΔΣ του Ορφανοτροφείου.

Στη συνέχεια ο Κοινωνικής Μέριμνας Αναστ. Μπατζιάκας έπλεξε το εγκώμιο της Φιλοπτώχου λέγοντας ότι δείχνει μεγάλη ευαισθησία και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια , ενώ κατηγόρησε –μεταξύ άλλων-τον πρόεδρο λέγοντας πως χρησιμοποιεί το ίδρυμα για τις πολιτικές του φιλοδοξίες , διοικώντας το μέσω του fb.

Το μέλος του ΔΣ της Φιλοπτώχου Ηρ. Παυλίδης ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει πολλά τα οποία θα ενημερώσει το νέο ΔΣ του Ορφανοτροφείου και τόνισε ότι χρειάζεται αγάπη Θεού  και αλληλεγγύη για να προκόψει το ίδρυμα.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο σε αργία δημαρχος Βόλου Αχ. ο οποίος κατήγγειλε –μεταξύ άλλων- ότι η διοίκηση του Ορφανοτροφέιου πούλησε αντι 31.000 ευρώ χωρίς να ερωτηθεί κανείς και πρόσθεσε ότι τα χρέη του Ορφανοτροφείου όταν ανέλαβε ο κ. Αγραφιώτης ήταν 280.000 ευρώ και επί ημερών  του έφτασαν τις 337.000 ευρώ.

Ο ίδιος ζητησε να σταματήσει η αυθαιρεσία, δήλωσε μέχρι να ορθοποδήσει το Ίδρυμα και τόνισε ότι με σωστή διοίκηση και με τα περιουσιακά στοιχεία του Ορφανοτροφείου μπορεί να λυθεί το χρέος των 330.000 ευρώ και να είναι βιώσιμο το Ορφανοτροφείο.

Τέλος είπε ότι το Ίδρυμα θα γίνει μεγάλο club  που θα προσελκύσει επιχειρηματίες και όχι κλειστό όπως είναιι τώρα και κάλεσε τον εκδόυτη Καρεκλίδη να συμμετέχει και ο γιός του ενέδωσε.

Οι νέοι ενδιαφερόμενοι  δήλωσαν ότι θα ενεργήσουν προς όφελος των παιδιών του Ιδρύματος.

orfan1-1 orfan3-1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

  • Αιτήσεις για μόνιμες θέσεις καθηγητών στη Μαγνησία #ΑΣΕΠ - https://t.co/S1QrObMjZk -

"Αλιεύοντας" την είδηση