Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τένια Μακρή:Η εσωτερική πίστη σώζει από τον καρκίνο
Τένια Μακρή:Η εσωτερική πίστη σώζει από τον καρκίνο

Τένια Μακρή:Η εσωτερική πίστη σώζει από τον καρκίνο

Τη σημασία της προσπάθειας του κάθε ασθενή με καρκίνο στην καταπολέμηση της νόσου, επισήμανε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η συγγραφέας και σύμβουλος οικογένειας , με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Νοσοκομείο με θέμα «Πνοή Ζωής – Αληθινές ιστορίες από Αληθινές υναίκες».

Όπως τόνισε πέρα από την ιατρική θεραπεία, ο εσωτερικός εαυτός του πάσχοντα είναι αυτός που παίζει καταλυτικό ρόλο.

“Δεν θα βγαίναμε στο πέλαγος εάν η εσωτερική μας πίστη δεν μας βοηθούσε” επισήμανε και πρόσθεσε ότι σκοπός της είναι να αφυπνίσει την πνευματικότητα του ασθενή με καρκίνο.

Χαρακτήρισε τιμή της την πρόσκληση στην εκδήλωση στο Βόλο και ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο ζήτημα του καρκίνου του μαστού, καθώς παγκοσμίως μια στις οκτώ νοσεί, με τον αριθμό να παρουσιάζει αυξητική τάση.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου Καρκινοπαθών Σοφία Ιωάννου ανέφερε ότι ο Οκτώβριος είναι μήνας ς και ζήτησε την παρουσία όλων των φορέων στην εκδήλωση.

Τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης σταθερής στέγης για το σύλλογο και έκανε έκκληση για εθελοντική οικονομική στήριξη για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ευχαρίστησε την Τένια Μακρή για την παρουσία της και την ενίσχυση της εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι η εκδήλωση θα στεφθεί από επιτυχία.

Ο του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός χαρακτήρισε τον Οκτώβριο ως μήνα ς του καρκίνου του μαστού και σκοπός της εκδήλωσης είναι η στον αγώνα των πρώην καρκινοπαθών για την επανένταξή τους στη ζωή.

“Δίνουμε μια πνοή ζωής, θέλουμε να τους εμφυσήσουμε την ανάγκη να γίνουν ενεργοί και πάλι άνθρωποι στην κοινωνία” τόνισε ο και κατέληξε ότι η εκδήλωση θα περιλαμβάνει από ψυχολόγους και ομιλίες από ανθρώπους που έζησαν και βγήκαν αλώβητοι από τον καρκίνο.

Η εκδήλωση άρχισε στις 10 το πρωί και στις 10:30 η ψυχολόγος του Νοσοκομείου Ευτυχία Κουκουβίνη μίλησε για την «ψυχολογική διάσταση στον καρκίνο του μαστού», στις 11 η Κλέλια Αθανασοπούλου, μικροβιολόγος του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στο θέμα «όταν ο γιατρός γίνεται ασθενής», ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η Τένια Μακρή οικογενειακή σύμβουλος, σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας, που στις 12 μίλησε για το θέμα «η θεραπευτική στάση ζωής. Απαλλαγή από τις εκφοβιστικές, ενοχικές, γεμάτες θυμό σκέψεις».
Την εκδήλωση έκλεισε στη μία το μεσημέρι ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση