Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τέλη Ιουλίου ψηφίζεται στη Βουλή η δημιουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων
Τέλη Ιουλίου ψηφίζεται στη Βουλή η δημιουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων

Τέλη Ιουλίου ψηφίζεται στη Βουλή η δημιουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων

 

Να τοποθετηθούν στο θέμα  της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων κάλεσε τις μειοψηφίες ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, δεδομένου ότι  τέλος Ιουλίου ψηφίζεται στη Βουλή, το ν/σ   για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και τα .

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως  “δεν μπορεί καμία μονάδα να κατασκευαστεί και να προχωρήσει σε μελέτες αν δεν προβλέπεται παραγωγή ενέργειας. Είναι Νόμος του Κράτους από 30 Ιουλίου. Καλείστε να πάρετε θέση γι' αυτό που έρχεται κι αν δεν υπάρχουν οι βαριές βιομηχανίες για να καταναλώσουν το προϊόν η κυβέρνηση δημιουργεί πέντε σταθμούς καύσης παραγωγής ενέργειας. Από το 2017 έχουμε μελέτη για τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό. Εμείς στείλαμε τον φάκελο στο Υπουργείο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν οι διορθώσεις και επί και πληροί τις προϋποθέσεις για μια μονάδα σύγχρονη.

Το αν το πάρει το ή βαριά βιομηχανία θα το δούμε. Είναι προς όφελος της κοινωνίας, γιατί δεν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα βαριά πρόστιμα. Θα σταματήσουν τύποι Λημνιού και Βολιώτηδες που επηρεάζουν και εσάς και φοβόσασταν να έρθετε σε σύγκρουση μαζί τους. Οι πολλοί πρέπει να υπερισχύουν τους λίγους”.

 

Ο Αχ. Μπέος  άσκησε κριτική στον επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” Ιασ. Αποστολάκη, λέγοντας: “Κάνατε την Ελλάδα μαγαζί εξυπηρέτησης όχι ότι οι άλλοι δεν κάνανε… Εμάς δε μας ενδιαφέρει η πολιτική, μας ενδιαφέρει η πόλη μας. Δεν έχουμε βλέψεις για την κεντρική πολιτική. Να τους χαίρεστε,  αυτοί είστε. Οι αριστεροί του κ…, κουλτουριάρηδες. Πως θα βολευτείτε σε δημόσια περιουσία, σας έστειλε ο κόσμος σπίτι σας. Κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό και σύντομα θα αλλάξει και ονομασία ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος ξέρει,  αυτοί που σε έβαλαν υποψήφιο και δεν σε ψήφισε κανείς”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος,  τόνισε: ”  όλες αυτές οι επενδύσεις που γίνονται την επόμενη δεκαετία ύφους 44 δισ. ευρώ δεν έχουν σχέση με το περιβάλλον αλλά για να γίνει φαγοπότι. Θα σταματήσουμε και θα κλείσουμε τις μονάδες που καίνε λιγνίτη για να καίμε σκουπίδια. Εμείς πάμε κόντρα σε αυτή την πολιτική”.

Ο Αχ. Μπέος  απάντησε: “Από το 7% πήγατε στο 4%,  κανονίστε στις επόμενες εκλογές να μείνετε εκτός Βουλής. Ο Δήμος Βόλου μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα θα φέρει επενδύσεις ύψους 100 εκ. ευρώ Έχουμε ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης υδάτινων πόρων,  είμαστε έτοιμοι να την καταθέσουμε ύψους 37 εκ. ευρώ, προκειμένου το 80% του νερού που καταναλώνεται να είναι πηγαίο νερό, πιο φθηνό”.

Η σύμβουλος της παράταξης “Μαζί για το Βόλο” Αφροδίτη Γάντζου, είπε:  “ως παιδίατρος θα ήθελα να πω, επειδή μιλήσατε για τις εποχές του '60 κι επειδή ο κ. Μουλάς μίλησε για κωλοβακτηρίδια,  από το 1994 ιδιωτεύω και τα περιστατικά του βρογχικού άσθματος και παιδικού καρκίνου είναι πολλαπλάσια από το '60 και η ατμοσφαιρική ρύπανση παίζουν τον κυριότερο ρόλο. Όταν μιλάτε για τους γραφικούς που κρεμιούνται στην ΑΓΕΤ θα δέχεστε ότι υπάρχουν και επιστημονικές απόψεις” για να της απαντήσει ο δήμαρχος: ” είναι δικαίωμά σας να πιστεύετε ό,τι θέλετε,  άλλο αυτό κι άλλο οι ακρότητες. Το 80% αυτών που φωνάζουν κάποια εποχή τα παίρνανε από την ΑΓΕΤ και τ δεν τα παίρνει και φωνάζει”.

 

Παρατηρήσεις μειοψηφιών  

Παρατηρήσεις και κριτική ασκήθηκε από τις μειοψηφίες του Δ.Σ. στα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση σεισμών με την κωδική ονομασία ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ του Δήμου Βόλου και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ του Δήμου Βόλου, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θεολ. Διαμαντένιας δήλωσε ότι θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τους οικισμούς που δεν φαίνεται κάτι τέτοιο μέσα από το σχέδιο. Όπως είπε:  “Έχουμε δει τι έχει γίνει στο Μάτι . Υπάρχουν οικισμοί στην Ν. Αγχίαλο που η πρόσβαση στην παραλία είναι αδύνατη” και τόνισε την ανάγκη να γίνει διάνοιξη δρόμων, ενώ ζήτησε να γίνει διόρθωση για το μέρος συγκέντρωσης σε περίπτωση ς όχι στον Πρ. Ηλία που είναι στο δάσος αλλά σε άλλο σημείο.

Ο αντιδήμαρχος Γ. Πράττος  παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος και θα διορθωθεί το σημείο όχι στον Πρ. Ηλία αλλά στον Αγ. Γεώργιο που είναι προς την παραλία.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας “Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία” Απ. Παπαδούλης, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει μελέτη και έρευνα σε πυκνοκατοικημένους οικισμούς στο αστικό κέντρο του Δήμου, φέρνοντας ως παράδειγμα την Αγ. Παρασκευή  και ζήτησε να υπάρξει ένα εφαρμόσιμο σχέδιο, ενώ ο σύμβουλος της μειοψηφίας Λεων. Μαυρογιάννης πρότεινε να γίνει συζήτηση με τα τοπικά συμβούλια.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Βασ. Ντακούμης έκανε λόγο για δύο γραφειοκρατικά σχέδια επί χάρτου, τονίζοντας την ανάγκη να γίνει και εκπαίδευση των κατοίκων, αλλά και να υπάρξει ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και σε πόρους.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς, κατηγόρησε τις μειοψηφίες ότι δεν κάνουν  προτάσεις, ενώ ο αντιδήμαρχος Θαν. Θεοδώρου δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την απουσία των προέδρων των Δημοτικών Ενοτήτων και  πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο Δ.Σ. τα σχέδια αυτά, ενώ ανέφερε ότι η πολιτική του Δήμου Βόλου έχει ένα άτομο μόνιμο και μέσω εργολαβιών γίνεται και καθαρισμός οικοπέδων και αποψίλωση.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γ. Πράττος είπε ότι τα σχέδια που κατατέθηκαν  είναι μετά από τη συνεδρίαση του και συμπλήρωσε: “άλλες φορές οι πρόεδροι έρχονται άλλες φορές πηγαίνουμε στα χωριά και μιλάμε με τους προέδρους”.

Τέλος ο γεν. γραμματέας Στ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι τα σχέδια αντιμετωπίζονται με μεγάλη σοβαρότητα και αναρτώνται στο “Ξενοκράτης”, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, επανέλαβε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε πόρους, οχήματα και προσωπικό, με αφορμή πρόσφατη συνάντηση με τους εργαζόμενους της ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση