Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στον εισαγγελέα για μη αποστολή τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ στην Άλλη Μεριά
Στον εισαγγελέα για μη αποστολή τιμολογίων  της ΔΕΥΑΜΒ στην Άλλη Μεριά

Στον εισαγγελέα για μη αποστολή τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ στην Άλλη Μεριά

Στον εισαγγελέα θα προσφύγει η δημοτική αρχή Βόλου, συμφωνα με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου, ο οποίος τόνισε στη συνδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ότι από το 2010 έως το 2013 η ΔΕΥΑΜΒ δεν έστελνε τιμολόγια ς-αποχέτευσης στην Άλλη Μεριά.

Ο Θ. Θεοδώρου έκανε λόγο για πελατειακές σχέσεις από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και διεμήνυσε ότι τα στοιχεία θα τα στείλει στον Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Λεχωνίων Νικ. Νομικός, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την άποψή της για την περιοχή καθώς έχει ένα καινούργιο δίκτυο ς και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν δύο δεξαμενές εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται κι η άλλη δεν χρησιμοποιείται.

Επίσης είπε ότι τα Άνω Λεχώνια και τα Πλατανίδια δεν υδρεύονται από αλλά από πηγές, ενώ υπάρχει αντλιοστάσιο που χρησιμοποιείται ελάχιστες φορές το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πορταριάς Νικ. Ρηγώνης, κατήγγειλε ότι τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και η νέα εμφανίζουν την ίδια τακτική απαξίωσης των κοινοτήτων και διευκρίνισε ότι η Πορταριά έχει χωριστεί σε εντός κι εκτός οικισμούς.
Για τους εντός οικισμούς, πρότεινε για τις οικίες να εφαρμοστεί το πάγιο μετά από την τοποθέτηση των υδρομέτρων, για την αποχέτευση όσοι έχουν συνδεθεί να πληρώνουν το 65% των τελών ύδρευσης ετησίως, για τις επιχειρήσεις για την ύδρευση όσοι συνδέθηκαν να ισχύσει το πάγιο και για την αποχέτευση να καταβάλλουν το 65% του παγίου ύδρευσης και για τους εκτός οικισμούς να παραμείνουν τα τέλη που προτείνει η Δημοτική Αρχή.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, χαρακτήρισε άδικη την τιμολογιακή πολιτική και καταψήφισε το θέμα, ενώ ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός σημείωσε χαρακτηριστικά «Δεν μπορούμε να μεταχειριστούμε τον ίδιο τρόπο ανόμοιες καταστάσεις. Τα χωριά του Πηλίου έχουν διαφορετικές ανάγκες».

Επίσης είπε ότι με την δεδομένη οικονομική συγκυρία θα υπάρξει υπέρμετρη επιβάρυνση στα χωριά και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει περιφερειακή πολιτική και να δοθούν κίνητρα στις περιφερειακές ενότητες, ζητώντας από την Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον να ενταχθούν τα Λεχώνια στη Ζώνη Α'.

Το θέμα καταψήφισε και ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θοδ. Τσαλούχας που έκανε λόγο για αυξήσεις «φωτιά».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας υποστήριξε ότι η πολιτική επιλογή αν δεν έχει την απαραίτητη στήριξη δε θα υλοποιηθεί, ενώ εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου ζήτησε από τον κ. Γαργάλα να μην αλλάζει θέμα και τον κατηγόρησε για λαϊκιστή

Ο κ. Γαργάλας είπε ακόμη ότι η ασκούμενη πολιτική της Δημοτική Αρχή είναι η ίδια πολιτική της προηγούμενης και μοιραία θα πάει σε αποτυχία και πρότεινε να εξεταστεί πόσο είναι το κόστος ανά τοπική ενότητα, τι συστήματα ύδρευσης υπάρχουν και αν προκύψει αύξηση η οποία έρχεται σε συνέργεια με τον ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό των δικτύων τότε θα εξευρεθούν λύσεις αλλά όπως είπε «επιβλητικές λογικές δε θα δώσουν λύσεις».

Απαντώντας η κα. Οικονόμου στον κ. Γαργάλα, διευκρίνισε ότι η θέση της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν ίδια και όπως σημείωσε «με διαβούλευση και δι προσπαθούσαμε να δώσουμε λύσεις. Ούτε αφτιά κοιτάξαμε να χαϊδέψαμε».

Ο πΠρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης δήλωσε: «κατάλαβα ότι όλοι οι πολιτικοί του παρελθόντος χρησιμοποιούσαν την ΔΕΥΑΜΒ για ψηφοθηρικούς λόγους και πήραν τον τίτλο «πολιτικοί απατεώνες». Η πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ είναι δίκαια, ρεαλιστική και σύγχρονη. Δεν είναι δυνατόν το υπέρτατο αγαθό να αποτελεί σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης, επειδή έτσι κατασκευάζεται από «μουχλιασμένα μυαλά». Στον Βόλο υπήρχε το φαινόμενο κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι να μην πληρώνουν τίποτα. Να το πάρουν είδη από το μέχρι τα ».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ρηγώνη που του είπε «ποιος δεν πληρώνει;».

Ο Απ. Γαλάτης πρόθεσε ότι «στόχος μας είναι, να πίνει ο δημότης ποιοτικό νερό και θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιήσουμε αυτό τον στόχο στο εγγύς μέλλον». Αναφορικά με δημοσιεύματα χαρακτήρισε «πολιτικό κερχανατζή» τον Ι. Γκουντέλια και είπε: «Μέχρι τώρα ο κόσμος τον έχει βάλει στα πιτς. Στις πίστες όμως τρέχουν φεράρι κι όχι φιατάκια 600άρια».

Η κα. Οικονόμου ζήτησε από τον κ. Γαλάτη να ζητήσει συγνώμη για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε, ενώ κλείνοντας, ο Θ. Θεοδώρου, τόνισε ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξει και κατήγγειλε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για πελατειακές σχέσεις. «Δεν διαχωρίζουμε σε καμία περίπτωση τους δημότες σε δύο κατηγορίες. Πελατειακή σχέση σε μας τέλος και θα πάμε και στον Εισαγγελέα.

Κατά πλειοψηφία και η σύμβαση για την ανάπτυξη κώδωνα συλλογής γυάλινων συσκευασιών

Επίσης, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το θέμα, σύναψης σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βόλου και της ΕΕΑΑ για την ανάπτυξη κώδωνα συλλογής γυάλινων συσκευασιών ενώ λευκό ψήφισαν οι μείζονα και α' ελάσσονα μειοψηφίες και αρνητικά η ΛΑΣ, οι έξι ανεξάρτητοι και ο Ν. Κανελλής.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Γαργάλας και Ν. Κανελλής, χαρακτήρισαν μη συμφέρουσα για την πόλη τη σύμβαση για την ανάπτυξη κώδωνα συλλογής γυάλινων συσκευασιών μεταξύ του Δήμου Βόλου και της ΕΕΑΑ.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη σύμβαση, ανέφερε ότι, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να είναι εξαετής κι εξήγησε ότι οι συμβάσεις είναι πανομοιότυπες για όλους τους δήμους και η διαπραγμάτευση γίνεται με μία και μοναδική εταιρία, ενώ το κέρδος για το Δήμο Βόλου είναι 400 ανακύκλωσης.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Γαργάλας χαρακτήρισε τη σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα και τόνισε ότι δεν εξηγείται τι θα γίνει αν η εταιρεία σταματήσει τη συγκομιδή και μείνει στη μέση η ανακύκλωση. Την κατηγόρησε δε ότι εκμεταλλεύεται τα πάντα και ότι στη σύμβαση αναφέρεται ότι έχει δικαίωμα να αναθέτει σε τρίτους μέρος των εργασιών. «Το γυαλί είναι ένα προϊόν του δήμου που το καπηλεύεται μια εταιρία αγνώστων κερδοσκοπικών συμφερόντων. Πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για να πηγαίνει το κέρδος από την ανακύκλωση πίσω στον πολίτη», σημείωσε ο Κ. Γαργάλας.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Κανελλής τόνισε ότι στα απορρίμματα βρίσκεται πλούτος και η εταιρία θα παίρνει τα κέρδη. Όπως ανέφερε, είναι μια της δημοτικής αρχής στη λογική της κυβερνητικής πολιτικής όπως εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Εκτίμησε δε ότι τα πρέπει να επιστρέφουν στο δήμο και να γυρνούν πίσω στους δημότες.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός είπε ότι δεν είναι κατακριτέο η εταιρία να έχει κέρδη από την ανακύκλωση και δήλωσε θετικός για τη σύμβαση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση