Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου
Τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου

Τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου


Τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου έγινε σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου κι εκκλησιαστικού κλήρου, εκπροσώπων στρατιωτικών Αρχών και της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και του προσωπικού του λιμενικού σώματος.

Ο πλοίαρχος Μαν. Κανάλης, παρέδωσε την Διοίκηση του Λιμεναρχείου στον πλοίαρχο Χρ. Κανάκη, αφού αναλαμβάνει διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, ενώ ο μέχρι πρότινος διοικητής, αρχιπλοίαρχος Αλ. Τσελίκης, τοποθετείται στο Αρχηγείο του Λιμενικού.

Ο πλοίαρχος Μαν. Κανάλης, που εδώ και μία πεναετία ήταν Λιμενάρχης στο Λιμεναρχείο Βόλου, στην ομιλία του είπε ότι εκτέλεσε τα καθήκοντά του με γνώμονα πάντα τη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του που επέδειξαν ήθος, υψηλό αίσθημα ευθύνης κι επαγγελματισμό, αναδεικνύοντας το κύρος του λιμενικού. “Αποχωρώ για τη νέα μου θέση πεπεισμένος ότι διοίκησα διαχρονικά ένα ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό ηθικό κι αρετές, με στρατιωτική πειθαρχία που δεν γνώριζε ωράρια, σεβόμενο τη στολή που φέρει και μόχθησε για την ασφάλεια και την τάξη, στη χερσαία ζώνη, στα λιμάνια και στη θάλασσα” ανέφερε ο απερχόμενος λιμενάρχης.

Ο νέος λιμενάρχης Χρ. Κανάκης, που για δεύτερη φορά παραλαμβάνει τη Διοίκηση του Λιμεναρχείου, δήλωσε ότι το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την εξυπηρέτηση του πολίτη και του ναυτικού, κάθε νόμιμης επαγγελματικής δραστηριότητας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της χώρας μας.

Μιλώντας για το λιμάνι του Βόλου,είπε πως αποτελεί τον τρίτο σημαντικότερο εμπορικό λιμένα της χώρας στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, γέφυρα μεταξύ Ευρώπη, Μ.Ανατολής κι Ασίας.

Ο κ. Κάνάκης σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με όλους τους φορείς και κάλεσε το προσωπικό του λιμεναρχείου να εξακολοθήσει να πράττει το καθήκον του, υπρετώντας πιστά το δημόσιο συμφέρον και αντιμετωπίζοντας με υψηλό αίσθημα ευυθένης θάερρος και καρτερικότητα τρρις σημερινές αντιξοοότητες.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, εξήρε το έργο του κ. Κανάλη στο Λιμεναρχείο, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με ήθος, σεμνότητα κι αποτελεσματική δράση, ενώ για τον νέο Λιμενάρχη έκανε λόγο για μια ώριμη ουσιαστική διαδοχή. “Στο πρόσωπό σας τιμούμε το Λιμενικό Σώμα που ανέδειξε όχι μόνο για να προασπίζεται τις θάλασσες αλλά για να σώζει ζωές. Έχετε το σεβασμό όλων” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο αρχιπλοίαρχος Αλ. Τσελίκης που τοποθετείται στο Αρχηγείο του Λιμενικού, συνεχάρη τον κ.Κανάλη για τη νέα του θέση καθώς και τον κ. Κανάκη, κάνοντας λόγο για στελέχη που κατέχουν άξιες θέσεις, ενώ ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλίας Υποστράτηγος Ιωαν. Τόλιας, τόνισε ότι και τα τρία στελέχη του Λιμενικού αναβαθμίζονται κι αυτό είναι ευχάριστο.

Ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου ευχαρίστησε τον κ. Κανάλη για την άψογη συνεργασία που είχανε, ενώ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασ. Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε δεδομένη τη συνεργασία με το Λιμεναρχείο καθώς όπως είπε “Υπηρετούμε και προστατεύουμε τον πολίτη”.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΟΛΒ Θρ. Σταυριδόπουλος, τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας με τον κ. Κανάλη το λιμάνι λειτούργησε πολύ θετικά, ενώ και ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Θοδ. Τσαρδακάς, ευχαρίστησε τον απερχόμενο λιμενάρχη για τη συνεργασία τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση