Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τελετή παράδοσης -παραλαβής διοίκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών
Τελετή παράδοσης -παραλαβής  διοίκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Τελετή παράδοσης -παραλαβής διοίκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Ο υποστράτηγος Ευ. Παπαδόπουλος στον ταξίαρχο Π. Κορδούλη

Τελετή παράδοσης -παραλαβής  της διοίκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών έγινε σήμερα στο στρατόπεδο “Γεωργούλα”  όπου ο ο υποστράτηγος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, που αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, παρέδωσε την σκυτάλη στον ταξίαρχο Παναγιώτη Κορδούλη, που ήταν υπο της 1ης Μεραρχίας Πεζικού.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής, έγινε σε στεγασμένο χώρο, λόγω του βροχερού καιρού, παρουσία του νέου διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγου Σάββα Κολοκούρη, του βουλευτή ς του ΚΚΕ Κώστα Στεργίου και στρατιωτικών αρχών, αλλά και του παραδίδοντος διοικητή της 1ης ΤΑΞ.Α.Σ., υποστράτηγου Γιώργου Μαντζουράνη.

Επίσης παρέστησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας   και οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην ημερήσια διαταγή του ο απερχόμενος , υποστράτηγος Ευάγγελος Παπαδόπουλος είπε στο προσωπικό να είναι υπερήφανοι για τις επιχειρησιακές τους ικανότητες στις διακλαδικές ασκήσεις ¨ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 18-19¨ και ¨ΝΗΡΗΙΔΑ¨, οδήγησαν τους Αμερικανούς Πεζοναύτες και τις Διοικήσεις τους να χαρακτηρίσουν τη συνεκπαίδευση μαζί τους Παγκοσμίου επιπέδου και Σταθμό στην καριέρα τους, εκφράζοντας συνεχώς την επιθυμία τους για συνέχιση και επέκτασή της.

«Να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί ενεργώντας πάντοτε με το γνωστό ελληνικό φιλότιμο, αποτελέσατε μαζί με τους πολίτες του , ιδιαίτερα άριστους οικοδεσπότες, στη φιλοξενία εκατοντάδων αμερικανών Πεζοναυτών και στρατιωτών την περίοδο -19. Η ευγένεια, το χαμόγελο και η ανιδιοτέλεια σας αποτέλεσαν σημεία αναφοράς και μεταφέρθηκαν με τα θετικότατα σχόλια στις οικογένειες, στους γνωστούς και φίλους, στις Ηνωμένες Πολιτείες της ς και στις χώρες της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο απερχόμενος διοικητής Ευάγγελος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι έζησε τρία υπέροχα χρόνια στο Βόλο, τον οποίο χαρακτήρισε επίγειο παράδεισο. «Ο Βόλος θα είναι πάντα στην καρδιά μου, η και τα παιδιά μου είναι πάντα χαρούμενοι όταν είμαστε εδώ» είπε και ευχαρίστησε τους Βολιώτες για τη συνεργασία τα τελευταία τρία χρόνια.

Επίσης  είπε ότι ήταν μεγάλη του χαρά και θα προσπαθήσει να πείσει τη σύζυγό του να εγκατασταθούν στο Βόλο, καθώς η 32η  Ταξιαρχία ήταν η στρατιωτική του ζωή που ολοκληρώθηκε ως Πεζοναύτης .  «Ήταν ευλογία το ταξίδι αυτό και τιμή του που υπηρέτησε στον συγκεκριμένο σχηματισμό» τόνισε.

Για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που προβλέπει μετεγκατάσταση της μονάδας στον Αυλώνα, ο κ. Παπαδόπουλος παρέπεμψε στην ιεραρχία του Ελληνικού Στρατού και του υπουργείου ς ς.

Στο συγκεκριμένο θέμα και για το γεγονός ότι ίσως ήταν η τελευταία παράδοση – παραλαβή διοίκησης που γίνεται στο Βόλο, δεν θέλησε να αναφερθεί ούτε ο νέος διοικητής της ομάδας, ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης.

Ο νέος διοικητής, ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης είπε ότι έχει πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη διοίκηση ενός Σχηματισμού που θα κληθεί, εάν απαιτηθεί, να υπερασπισθεί από την πρώτη γραμμή κάθε νησιωτικό κυρίως τμήμα της Ελληνικής  επικράτειας και που εκπροσωπεί επάξια και προβάλλει το Στρατό Ξηράς στη διεθνή σκηνή, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση