Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Τελετή παράδοσης -παραλαβής διοίκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών
Τελετή παράδοσης -παραλαβής  διοίκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Τελετή παράδοσης -παραλαβής διοίκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Ο υποστράτηγος Ευ. Παπαδόπουλος στον ταξίαρχο Π. Κορδούλη

Τελετή παράδοσης -παραλαβής  της διοίκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών έγινε σήμερα στο στρατόπεδο «Γεωργούλα»  όπου ο ο υποστράτηγος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, που αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, παρέδωσε την σκυτάλη στον ταξίαρχο Παναγιώτη Κορδούλη, που ήταν υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής, έγινε σε στεγασμένο χώρο, λόγω του βροχερού καιρού, παρουσία του νέου διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγου Σάββα Κολοκούρη, του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστα Στεργίου και στρατιωτικών αρχών, αλλά και του παραδίδοντος διοικητή της 1ης ΤΑΞ.Α.Σ., υποστράτηγου Γιώργου Μαντζουράνη.

Επίσης παρέστησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Χαλέβας  και οι διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην ημερήσια διαταγή του ο απερχόμενος διοικητής, υποστράτηγος Ευάγγελος Παπαδόπουλος είπε στο προσωπικό να είναι υπερήφανοι για τις επιχειρησιακές τους ικανότητες στις διακλαδικές ασκήσεις ¨ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 18-19¨ και ¨ΝΗΡΗΙΔΑ¨, οδήγησαν τους Αμερικανούς Πεζοναύτες και τις Διοικήσεις τους να χαρακτηρίσουν τη συνεκπαίδευση μαζί τους Παγκοσμίου επιπέδου και Σταθμό στην καριέρα τους, εκφράζοντας συνεχώς την επιθυμία τους για συνέχιση και επέκτασή της.

«Να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί ενεργώντας πάντοτε με το γνωστό ελληνικό φιλότιμο, αποτελέσατε μαζί με τους πολίτες του Βόλου, ιδιαίτερα άριστους οικοδεσπότες, στη φιλοξενία εκατοντάδων αμερικανών Πεζοναυτών και στρατιωτών την περίοδο 2018-19. Η ευγένεια, το χαμόγελο και η ανιδιοτέλεια σας αποτέλεσαν σημεία αναφοράς και μεταφέρθηκαν με τα θετικότατα σχόλια στις οικογένειες, στους γνωστούς και φίλους, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στις χώρες της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο απερχόμενος διοικητής Ευάγγελος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι έζησε τρία υπέροχα χρόνια στο Βόλο, τον οποίο χαρακτήρισε επίγειο παράδεισο. «Ο Βόλος θα είναι πάντα στην καρδιά μου, η οικογένεια και τα παιδιά μου είναι πάντα χαρούμενοι όταν είμαστε εδώ» είπε και ευχαρίστησε τους Βολιώτες για τη συνεργασία τα τελευταία τρία χρόνια.

Επίσης  είπε ότι ήταν μεγάλη του χαρά και θα προσπαθήσει να πείσει τη σύζυγό του να εγκατασταθούν στο Βόλο, καθώς η 32η  Ταξιαρχία ήταν η στρατιωτική του ζωή που ολοκληρώθηκε ως Πεζοναύτης .  «Ήταν ευλογία το ταξίδι αυτό και τιμή του που υπηρέτησε στον συγκεκριμένο σχηματισμό» τόνισε.

Για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που προβλέπει μετεγκατάσταση της μονάδας στον Αυλώνα, ο κ. Παπαδόπουλος παρέπεμψε στην ιεραρχία του Ελληνικού Στρατού και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο συγκεκριμένο θέμα και για το γεγονός ότι ίσως ήταν η τελευταία παράδοση – παραλαβή διοίκησης που γίνεται στο Βόλο, δεν θέλησε να αναφερθεί ούτε ο νέος διοικητής της ομάδας, ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης.

Ο νέος διοικητής, ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης είπε ότι έχει πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη διοίκηση ενός Σχηματισμού που θα κληθεί, εάν απαιτηθεί, να υπερασπισθεί από την πρώτη γραμμή κάθε νησιωτικό κυρίως τμήμα της Ελληνικής  επικράτειας και που εκπροσωπεί επάξια και προβάλλει το Στρατό Ξηράς στη διεθνή σκηνή, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Γκρίζαραν τα μαλλιά μου κάνοντας όλα τα ρεπορτάζ σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνα επί 25 συναπτά έτη και μετά από πολύ ώριμη σκέψη πείστηκα τελικά να εμπλακώ σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Είναι μια νέα ...πρίζα , η οποία μπορεί να έχει άλλο γούστο, αλλά κι εδώ απαιτείται αμεσότητα , εγκυρότητα και ποιότητα, τρία βασικά στοιχεία που αρμόζουν -κατά την ταπεινή μου γνώμη-στη δημοσιογραφία. Τα υπόλοιπα επί του πιεστηρίου....

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι μαρκαρισμένα ( απαιτείται )

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επέμβαση της Σήμανσης στα Δικαστήρια του Βόλου προκάλεσε υπόπτος φάκελος #αστυνομικοί… - https://t.co/3OOMIsJKCN -

  • Το βραβείο «Επιχειρηματίας της δεκαετίας» σε Έλληνα - https://t.co/bWwOT8AIyw -

  • Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2019 - https://t.co/ElGjLUCNzh -

"Αλιεύοντας" την είδηση