Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τελεσίγραφο έξι ημερών από το Euroworking Group

Τελεσίγραφο έξι ημερών από το Euroworking Group

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τελεσίγραφο έξι εργάσιμων ημερών έδωσε το Εuroworking Group χθες στην ελληνική πλευρά, προκειμένου να παρουσιάσει προτάσεις που να είναι αποδεκτές από τους πιστωτές σε μια σειρά από , όπως στον τομέα των δημοσιονομικών, στα ασφαλιστικά, τα και τις ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να υπάρξει συμφωνία και χρηματοδότηση στο επόμενο Eurogroup, στις 24 Απριλίου, στη Ρίγα.

Ο εκπρόσωπος, κ. Θεοχαράκης, ξεκαθάρισε στους ομολόγους του ότι το Ελληνικό Δημόσιο καλύπτει οριακά τις ανάγκες του έως και τις 24 Απριλίου, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει νέες προτάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές.

Από τη μια, οι εκπρόσωποι των θεσμών αναγνώρισαν ότι υπάρχει βελτίωση στις τεχνικές συζητήσεις που εξελίσσονταν στην , από την άλλη σημείωσαν πως ακόμα υπάρχει μεγάλο χάσμα σε σειρά από τομείς, ώστε να υπάρξει συμφωνία. Τα βασικά προτα εντοπίζονται στους παραπάνω τομείς, αλλά εκφράστηκε ακόμα και πρόβλημα με το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στην προεδρία του ΤΧΣ. Για τη θέση αυτή έχει ακουστεί το όνομα του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΤ, κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Το γεγονός ότι το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει να καλυφθεί σε 6 εργάσιμες ημέρες οφείλεται στο Πάσχα, από τη μια, αλλά και στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, που πραγματοποιείται 17-19 Απριλίου, καθώς όλα τα στελέχη της Τρόικας, μεταξύ άλλων, μεταβαίνουν στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη αυτή .

Συγχρόνως, οι πιέσεις από τη συνεχίστηκαν και χθες με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τισενχάουζεν, να δηλώνει πως «τυπικώς δεν έχουμε κάποια νέα κατάσταση σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς για τη λίστα μεταρρυθμίσεων».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Εξακολουθούμε να περιμένουμε η Ελλάδα να εναρμονίσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων με τους τρεις θεσμούς».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση