Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα
Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα

Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα

Σκληρή προς την άσκησε ο επικεφλής της Κομισιόν, Ζν-Κλοντ Γιουνκέρ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι απαράδεκτο» να χαρακτηρίζει η Αθήνα «» τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως η Κομισιόν, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και απέναντι στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τον λαό σε , παρότι, όπως δήλωσε, σέβεται το αποτέλεσμα.

«Θα ήθελα να μου εξηγηθεί η ελληνική , από τη στιγμή που το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι άσχετο με την διαπραγματευτική διαδικασία. Η πρόταση η οποία καταψηφίστηκε δεν υπήρχε στο τραπέζι, η ελληνική πλευρά αποχώρησε από την διαπραγμάτευση πριν ολοκληρωθεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευωπαϊκής Επιτροπής, συμπληρώνοντας με νόημα πως «ήρθε η ώρα να κατεβάσουμε τους τόνους της ρητορικής και να σταματήσουμε να πυροβολούμε ο ένας το κεφάλι του άλλου».

Πάντως, ο κ. Γιουνκέρ ξεκαθάρισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «πρέπει να αποφευχθεί», επισημαίνοντας παράλληλα ότι Ευρώπη σημαίνει συμβιβασμός και αυτή είναι η της Κομισιόν.

«Δεν θέλουμε και δεν θα έπρεπε να θέλουμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε», ανέφερε, ενώ φάνηκε επιφυλακτικός ως προς την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης σήμερα, τονίζοντας πως το θέμα δε μπορεί να λυθεί σε μια νύχτα.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση