Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τεχνητή ένταση στη σύσκεψη φορέων στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου
Τεχνητή ένταση στη σύσκεψη φορέων στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Τεχνητή ένταση στη σύσκεψη φορέων στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Τεχνητή έντση προκλήθηκε  στη σημερινή σύσκεψη φορέων στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου στο Σμπάναγα Αισωνίας, με αποτέλεσμα να  αποχωρήσουν από την αίθουσα ο αντιδήμαρχος  Χρ. Στεφόπουλος και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Απ. Γαλάτης.

Οι φορείς συγκεντρώθηκαν σήμερα προκειμένου να αναζητήσουν λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υφίσταται στο δρόμο καρμανιόλα μπροστά από το σχολικό κτήριο , που κινούνται οχήματα κάθε είδους και σε αρκετές περιπτώσεις αναπτύσσοντας ταχύτητα, γεγονός που εγκυμονεί κίνδυνο ατυχημάτων για τους μαθητές που προσέρχονται και αποχωρούν από το σχολείο.

Ωστόσο η σύσκεψη ξεκίνησε με ένταση  και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Βόλου, αντί να ακούσουν τα ζητήματα έθεσαν θέμα κατά του προϊσταμένου της Β'/θμιας εκπαίδευσης Σωκρ. Σαββελίδη ότι κινεί ένα ζήτημα για πολιτικούς λόγους.

Ο αντιδήμαρχος Χρ. Στεφόπουλος ρώτησε τον πρόεδρο του 15μελούς  γιατί οι μαθητές κάνουν κατάληψη και ο μαθητής είπε ότι τους προέτρεψε η διευθύντρια και στο σημείο εκείνο επικράτησε ένταση.  Στη συνέχεια ο  μαθητής ανασκεύασε τα λεγόμενά του και διευκρίνισε ότι η Γυμνασιάρχης πρότεινε να συνταχθεί ένα έγγραφο , το οποίο να αποσταλεί στο Δήμο και αν δεν δοθεί λύση τότε να προχωρήσουν σε κατάληψη οι μαθητές.

Τελικά οι  Χρ. Στεφόπουλος και Απ. Γαλάτης , πριν αποχωρήσουν,  απηύθυναν  κάλεσμα στους γονείς μέσω της  εκπροσώπου   του συλλόγου Γονέων και στους μαθητές μέσω του προέδρου του 15μελούς να μεταβούν στο Δημαρχείο , να θέσουν το θέμα και να δοθεί λύση από τη δημοτική αρχή.

H σύσκεψη συνεχίζεται με τους εκπροσώπους των φορέων.

Η πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ κατήγγειλε  την απουσία  του Δήμου και της ς και είπε ότι θα συνταχθεί ένα πόρισμα σχετικά  με την επικινδυνότητα του δρόμου , το οποίο θα αποσταλεί στους φορείς.

Από τη σύσκεψη προέκυψε να ζητηθεί  από το Αστικό ΚΤΕΛ ΑΕ   να υπάρξει ένα δρομολόγιο για να εξυπηρετούνται οι μαθητές της συνοικίας των Αγίων Αναργύρων.

Να μονοδρομηθεί ο δρόμος και να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομος.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Ι. Στρούγγης θα συγκαλέσει τοπική συνέλευση για να τεθεί το θέμα και να αναζητηθούν λύσεις.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Πέπη Οικονόμου έθεσε θέμα ασφάλειας ς των  και ζήτησε να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις .

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2016 η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας  είχε χαρακτηρίσει τον δρόμο επικίνδυνο και  είχε προτείνει να γίνουν παρεμβάσεις, ενώ μαθητές είχαν κάνει πορεία για το θέμα μέχρι το Δημαρχείο, χωρίς αποτέλεσμα.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η Γυμνασιάρχης Κική Δανιηλίδου, ο προϊστάμενος της Β'/θμιας εκπαίδευσης Σωκρ. Σαββελίδης, η πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, ο υποδιοικητής της Τροχαίας Π. Αντάρας , ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Αισωνίας Ι. Στρούγγης, η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων  Πέπη Οικονόμου κ.ά.

H  δημοτική αρχή

Ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο με την αντιδεοντο του συμπεριφορά, ο διευθυντής Β'θμιας Εκπαίδευσης, Σωκρ. Σαβελίδης, που πλέον συμπεριφέρεται σαν υποψήφιος πολιτευτής παρά ως υπεύθυνος υπηρεσιακός παράγων και μάλιστα του κατ' εξοχήν  ευαίσθητου χώρου της Παιδείας.

Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε και προς την προϊσταμένη του Αρχή, το υπουργείο Παιδείας, αλλά και να ενημερώσουμε την Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να διερευνήσει τη δραστηριότητά του.

Τελευταίο κρούσμα η υποκίνηση, μαζί με τη Διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Βόλου, Δανιηλίδου, των σε κατάληψη και κατά της Δημοτικής Αρχής, με ανέφικτα, ως προς την ικανοποίησή τους, αιτήματα και με προφανείς πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Σημειώνουμε ότι την υποκίνηση των μαθητικών αντιδράσεων από τους δύο εκπαιδευτικούς, αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του σχολείου, ενώπιον των συμμετεχόντων σε ευρύτατη σύσκεψη που έγινε σήμερα.

Ως Δημοτική Αρχή απευθύνουμε έκκληση προς τους μαθητές και τους γονείς να αγνοήσουν τους συγκεκριμένους ανεύθυνους εκπαιδευτικούς, που φαίνονται να ασχολούνται με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της μαθητικής κοινότητας  και να προσέλθουν σε ένα ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο με τα υπεύθυνα στελέχη της Δημοτικής Αρχής σε αναζήτηση και άμεση εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Παράλληλα καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν για την προκλητική αυτή συμπεριφορά τους Σαβελίδη – Δανιηλίδου, συμπεριφορά που μόνο σε παιδαγωγούς δεν συνάδει.

 

Επιλογή Ευθύνης: «Η δημοτική αρχή μεταφέρει τη διχαστική της και στο χώρο του σχολείου»

 

Για το  γεγονός που προκάλεσαν στελέχη της δημοτικής αρχής στο 10ο Γυμνάσιο, από την παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Δε σταματάει να μας εκπλήσσει (;) η δημοτική αρχή.

Στο πρόσφατο απαράδεκτο γεγονός που προκάλεσαν στελέχη της, στο 10ο Γυμνάσιο, ξεπέρασε και τον εαυτό της.

Αδιάφορη απέναντι στα προβλήματα της σχολικής κοινότητας -πρόσφατα άλλωστε «κατάφερε» ν' αφήσει τον Δήμο Βόλου έξω από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ς Θεσσαλίας για τη σχολική στέγη-  αλλεργική στον διάλογο και τη διαφορετική άποψη, με μόνη έγνοια την ισοπέδωση όποιου δεν υποτάσσεται στην εξουσία της, θέλησε τη διχαστική λογική που καλλιεργεί στην πόλη, να την μεταφέρει και στο χώρο του σχολείου.

Χωρίς να διαστάσει να εμπλέξει ακόμη και έναν έφηβο, προσπάθησε να εμφανίσει την  κατάληψη των μαθητών ως προϊόν υποκίνησης (!), βάζοντας στο στόχαστρό της δύο εκπαιδευτικούς που, αν μη τι άλλο, οι δεκαετίες που έχουν αφιερώσει στην εκπαίδευση και η έντονη δραστηριότητά τους στο χώρο επιβάλλουν το σεβασμό στα πρόσωπά τους.

Ας βάλουν ένα φρένο στην κατρακύλα. Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν προσφέρεται για μικροπολιτική.».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση