Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τεχεράνη: Οι ΗΠΑ κάλεσαν το Ιράν «να πάρει εκδίκηση κατά αναλογικό τρόπο»
Τεχεράνη: Οι ΗΠΑ κάλεσαν το Ιράν «να πάρει εκδίκηση κατά αναλογικό τρόπο»

Τεχεράνη: Οι ΗΠΑ κάλεσαν το Ιράν «να πάρει εκδίκηση κατά αναλογικό τρόπο»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Ιράν «να πάρει εκδίκηση κατά αναλογικό τρόπο» για τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, του αρχιτέκτονα της ιρανικής στρατηγικής στην Μέση Ανατολή, βεβαιώνει η Τεχεράνη.

Η Ελβετία, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράν, αφού οι δύο χώρες δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις, ανακοίνωσε χθες ότι ο διπλωματικός της εκπρόσωπος «διαβίβασε το οποίο οι ΗΠΑ τον επιφόρτισαν να μεταφέρει» στο Ιράν, χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενό του.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν χθες το βράδυ από την κρατική τηλε του Ιράν, ο υποναύαρχος Αλί Φανταβί, υπο των Φρουρών της Επανάστασης, είπε ότι η Ουάσιγκτον δήλωσε «αν θέλετε να εκδικηθείτε, εκδικηθείτε κατά αναλογικό τρόπο σε αυτό που κάναμε».

Οι Αμερικανοί δεν είναι σε θέση «να αποφασίσουν» ποια θα είναι η απάντηση του Ιράν και «πρέπει να περιμένουν σκληρή εκδίκηση. Αυτή η εκδίκηση δεν περιορίζεται στο Ιράν», πρόσθεσε, δίνοντας την διαβεβαίωση ότι οι σύμμαχοι του Ιράν στην Μέση Ανατολή «είναι έτοιμοι να συγκεκριμενοποιήσουν αυτήν την εκδίκηση».

Ο ιρανός στρατιωτικός δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο οι ΗΠΑ διαβίβασαν αυτό το περί αναλογικότητας στην Τεχεράνη.

Ομως, εκτός της Ελβετίας, και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ δήλωσε ότι «ο ελβετός διπλωματικός εκπρόσωπος διαβίβασε ένα γελοίο μήνυμα των Αμερικανών».

Ο ελβετός διπλωματικός εκπρόσωπος «έλαβε γραπτή σθεναρή απάντηση (του Ιράν) σε αυτήν την απερίσκεπτη των Αμερικανών», πρόσθεσε ο Ζαρίφ.

Η Τεχεράνη έχει υποσχεθεί «σκληρή εκδίκηση, στον κατάλληλο τόπο, την κατάλληλη στιγμή» για τον θάνατο του Σουλεϊμανί.

Αναστέλλει το τις εκπαιδευτικές αποστολές στο

Το προχωρά στην αναστολή των εκπαιδευτικών του αποστολών στο Ιράκ μετά τον θάνατο του ιρανού στραγητού Κασέμ Σουλεϊμανί, ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος της Συμμαχίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ που αριθμεί εκατοντάδες μέλη εκπαιδεύει τις ειδικές δυνάμεις της χς κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση