Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ταλαιπωρία επιβατών του τρένου
Ταλαιπωρία επιβατών του  τρένου

Ταλαιπωρία επιβατών του τρένου

Mεγάλη υφίστντι οι χρήστες το τρένου στην αναμεταβίβαση επιβατών της αμαξοστοιχίας Inter City 60 από τον Σ.Σ. Λαρίσης προς τον Σ.Σ. Βόλου λόγω των συχνών καθυστερήσεών της στην ώρα άφιξης στη Λάρισα και την κατάργηση έκδοσης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος κατευθείαν εισιτηρίων για τη διαδρομή Αθήνα – Βόλος με την εν λόγω αμαξοστοιχία και την τελευταία τοπική αμαξοστοιχία από Λάρισα.

Τα προβλήματα αυτά επισημαίνει ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. καταγγέλλοντας ότι οι επιβάτες υφίσταται , κάτι που βιώνει και ο ίδιος λόγω των συχνών μετακινήσεών του με τρένο.

Απο την πλευρά της τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει: “Για την καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων στην επιβατική σιδηροδρομική μεταφορά στις περιπτώσεις συμβάντων καθυστερήσεων προβλημάτων στο τροχαίο υλικό κ.λπ., οι οποίες έχουν ως συνέχεια τη διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα ή στο σύνολο της διαδρομής αμαξοστοιχιών του δικτύου ή την απώλεια συνδυαζόμενης αμαξοστοιχίες κωδικοποιείται εκ νέου η εξής διαδικασία για τις αμαξοστοιχίες εν πορεία:

Ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίες επικοινωνεί με το Κέντρο Παρακολούθησης της Κυκλοφορίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επιβεβαίωσε της συγκεκριμένης προαναφερθείσας ανωμαλίας κι αναφέρει τον αριθμό των επιβατών των οποίων απαιτείται η μεταφορά καθώς και τους προορισμούς τους, ή τον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό πέραν του οποίου είναι δυνατή η αναμεταβίβαση των επιβατών σε άλλη αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Εφόσον ο αριθμός των επιβατών που απαιτείται να μεταφερθούν ανά προορισμό είναι μέχρι οκτώ άτομα δίνεται επί τόπου οδηγία σε συνεννόηση με την ΥΟΔΟΜ από το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μεταφορά των επιβατών με δύο το πολύ ταξί”.

Για την εξόφληση της μίσθωσης του ταξί για τη μεταφορά επιβατών από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις παραπάνω περιπτώσεις, διευκρινίζεται ότι το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας ειδοποιεί ανάλοδα τον εκδότη εισιτηρίων είτε του σταθμού διακοπής της κυκλοφορίας, είτε του σταθμού προορισμού των επιβατών έτσι ώστε να εξοφληθεί από το ταμείο του η συγκεκριμένη απόδειξη μίσθωσης του ταξί. Εφόσον κατά την και ώρα του συμβάντος, λόγω του οποίου πραγματοποιείται η αναμεταβίβαση επιβατών με ταξί, δεν βρίσκεται εν λειτουργία σημείο πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΒΟΣΕ είτε στο σταθμό αναμεταβίβιασης, είτε στο σταθμό προορισμού, τότε το αντίτιμο της εν λόγω μεταφοράς εξοφλείται την επόμενη στο αντίστοιχο σημείο πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η πρωτότυπη απόδειξη μίσθωσης ταξί υποβάλλεται από το συγκεκριμένο σημείο πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την ΔΙΜ με ξεχωριστό έγγραφο, προκειμένου να πιστωθεί με μέσω ΔΟΥ με το αντίστοιχο ποσό σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες. Ως αιτιολογία της αντίστοιχης δαπάνης μίσθωσης ταξί αναφέρεται η διακοπή της κυκλοφορίας η και η διαδρομή για την οποία μισθώθηκε το ταξί.
Αν ο αριθμός των προς μεταφορά επιβατών υπερβαινει συνολικά τους οκτώ τότε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας μεριμνά για την υποκατάσταση της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας με λεωφορεία επικοινωνώντας μετά από συνεννόηση με την ΥΟΔΟΜ είτε τα τοπικά ΚΤςΛ είτε με γραφεία τα οποία διαθέτουν άδεια διεξαγωγής επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία.
Για την εξόφληση της παροχής της συγκεκριμένης υπηρεσίας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκδίδεται από τον πάροχο της υπηρεσίας αντίστοιχο τιμολόγιο, το οποίο εξοφλείται μέσω ΔΟΥ με ταυτόχρονη υποβολή του αντιγράφου καταγραφής του συμβάντος σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στην αναμεταβίβαση επιβατών της αμαξοστοιχίας Inter City 60 από τον Σ.Σ. Λαρίσης προς τον Σ.Σ. Βόλου λόγω των συχνών καθυστερήσεών της στην ώρα άφιξης στη Λάρισα, καταργείται η έκδοση μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος κατευθείαν εισιτηρίων για τη διαδρομή Αθήνα – Βόλος με την εν λόγω αμαξοστοιχία και την τελευταία τοπική αμαξοστοιχία από Λάρισα.

Δεδομένου παρ' όλα αυτά ότι για τους επιβάτες προς Βόλο η έκδοση ξεχωριστού εισιτηρίου μεταξύ Αθήνας – Λάρισας με την αμαξοστοιχίας Inter City 60 και ξεχωριστού εισιτηρίου για την τοπική αμαξοστοιχία προς Βόλο δεν είναι δυνατόν σύμφωνα με το εν ισχύ λογισμικό εφαρμογών – να αποκλειστεί: για τις εκδόσεις μέσω φυσικών σημείων πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων των εκδοτηρίων και για τις εκδόσεις μέσω Διαδικτύου, ο επιβάτης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ενημερώνεται ότι εφόσον τα εισιτήρια προς Βόλο εκδίδονται χωριστά, η εξασφάλιση της μεταφοράς του μεταξύ Λάρισας – Βόλου εφόσον ταξιδεύει από Αθήνα με την αμαξοστοιχίας Inter City 60 γίνεται με δική του ευθύνη κατά συνέπεια θα πρέπει να επιλέξει άλλη αμαξοστοιχία από Αθήνα, της οποίας ο συνδυασμός προς Βόλο δεν παρουσιάζει προβλήματα καθυστερήσεων.

Η ΔΣΣ/Τμήμα Πληροφορικής παρακαλείται να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες μεταβολές στο λογισμικό της εφαρμογής έκδοσης εισιτηρίων προκειμένου να υλοποιηθούν τα παραπάνω. Η ΔΙΜ παρακαλείται να μεριμνήσει για την ενημέρωση των σημείων πώληση εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και του Κέντρου Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της ΤΡΕΑΙΝΟΣΕ και της ΥΟΔΟΜ για τη συνολική εφαρμογή της παραπάνω διαδικασία μέχρι νεωτέρας γενικότερης ς των διαδικασιών αυτών.

Η ΔΟΥ μετά από έγγραφη ενημέρωση της ΔΙΠΕΚΑΜ θα χρεώνει το ποσό του τιμολογίου που προέκυψε στον ΟΣΕ ή την ΕΕΣΤΥ εάν προκύπτει ευθύνη των εταιρειών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση