Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τα βρήκαν ο δήμαρχος Βόλου και ο διοικητής της Τροχαίας για το καλό της πόλης
Τα βρήκαν ο δήμαρχος Βόλου και ο διοικητής της Τροχαίας για το καλό της πόλης

Τα βρήκαν ο δήμαρχος Βόλου και ο διοικητής της Τροχαίας για το καλό της πόλης

Απέσυρε το θέμα λήψης απόφασης μια υποβολή μήνυσης κατά του διοικητή της Τροχαίας ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου, διευκρινίζοντας ότι δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις εκατέρωθεν με γνώμονα το καλό της πόλης.

Από ‘κεί και πέρα στη δεν έλειψαν οι φραστικές κόντρες μεταξύ του προέδρου το σώματος με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Ο κ. Μουλάς ζήτησε εκ νέου από τον κ. Πατσιαντά να παραιτηθεί δεδομένου ότι δεν ανήκει πια στον ΣΥΡΙΖΑ αφού μεταπήδησε στη ΛΑΕΝ και ο δεύτερος του απάντησε –μεταξύ άλλων- ότι όλη η μέχρι τώρα πορεία του είναι αριστερή.

Ακολούθησε η συζήτηση με θέμα την υπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου Βόλου- Δήμου Τρικκαίων και Αναπτυξιακής Εταιρείας e-Trikala.

Ο σύμβουλος της Απ. Νάνος ζήτησε ενημέρωση και πρόσθεσε ότι ήδη σε ευρωπαϊκό δικαστήριο στην Ε.Ε. εξετάζονται θέματα συμβάσεων Δήμων με εταιρείες.

Ο σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Ιάσωνας ς σημείωσε ότι λείπει η υπογραφή του διευθυντή της διεύθυνσης προγραμματισμού και πρόσθεσε ότι υπάρχουν υποψίες και ότι δεν πρέπει να υποκαθίσταται ο Δήμος από κάποια εταιρεία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε υπέρογκο το ποσό των 60.000 ευρώ και πρότεινε να υπογράψει ο Δήμος προγραμματική με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Απαντώντας σε έντονο ύφος ο δήμαρχος είπε ότι «δεν είμαστε κομματόσκυλα, αλλά κοιτάμε το καλό της πόλης. Εσείς έχτε φάει τόσες καρπαζιές , έχτε κάνει τόσες χωρίς » και πρόσθεσε: «Ας το κάνατε εσείς επί 40 χρόνια και δεν θα μας υποδείξετε τον τρόπο με τον οποίο θα υπογράψουμε τη σύμβαση. Συνεχίστε τον προεκλογικό σας αγώνα στην πλατεία Ελευθερίας και αφήστε να κάνουμε τη δουλειά μας.»

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου παρατήρησε ότι υπάρχουν στη σύμβαση σοβαρές παραλείψεις, καθώς και χρονοδιάγραμμα ότι δεν περιγράφονται οι φάσεις υλοποίησής της και δεν γίνεται ανάλυση του κόστους.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ.Μιτζικός δήλωσε θετικός, προσθέτοντας ότι ο πρωτοπορεί πανελλαδικά σε θέμα τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και πρότεινε να περιληφθούν στις 60.000 ευρώ και οι υπαλλήλων κ.ά.

Ο αντιδήμαρχος Άρης Σαββάκης διευκρίνισε ότι το ποσό των 60.000 ευρώ είναι αρχικό και μπορεί να μειωθεί και πως η σύμβαση αφορά τρία διαφορετικά προγράμματα και όχι μόνο το wi-fi, ενώ συμπλήρωσε πως δεν αμφισβητείται η τεχνογνωσία που έχει ο .

Στο σημείο εκεί παρενέβη ο Αχ. Μπέος που ρώτησε τον κ. Σαββάκη αν μόνο ο διευθυντής προγραμματισμού Στάθης Νικηφόρος έχει τη γνώση και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μπερδεύουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Δήμο. Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Νικηφόρο ότι κάνει «βρώμικη» ενημέρωση και ότι θα του το πει και κατ' ιδίαν. « Για μας όλοι οι υπάλληλοι είναι ίσοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Βόλου.

Τέλος ο σύμβουλος Ι. Μολοχίδης απευθυνόμενος στον κ. Μπέο του είπε ότι είναι λάθος να μπερδεύει πρόσωπα με .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση