Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Tα βρήκαν Δήμος Βόλου και Φιλοζωικές Οργανώσεις στο θέμα των αδέσποτων
Tα βρήκαν Δήμος Βόλου  και Φιλοζωικές Οργανώσεις στο θέμα των αδέσποτων

Tα βρήκαν Δήμος Βόλου και Φιλοζωικές Οργανώσεις στο θέμα των αδέσποτων

Μνημόνιο συνεργασίας με τις της πόλης για την καλύτερη οργάνωση περισυλλογής των αδεσπότων και με σκοπό την ασφάλεια και δημόσια υγεία των δημοτών, αλλά και την ευζωία των ζώων υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 24/6/2016, η Δημοτική Αρχή του Βόλου, πιστή στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι των πολιτών συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την επίλυση του μείζονος κοινωνικού προβλήματος με τα ζώα.

Συγκεκριμένα σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου μεταξύ των Θάνου Θεοδώρου, εκτελούντος χρέη δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Τάσου Μπατζιάκα, από τη μια, και από την πλευρά του Φιλοζωικού Σωματείου «Κόσμος και Φύση», που εκπροσωπήθηκε από τις Φλωρίκα Τσιρογιάννη – πρόεδρο, Αικατερίνη Χατζηγιάννη – αντιπρόεδρο, Μέλβα Φίλιπς – ταμία και Φωτεινή Τσιλοχρήστου – μέλος,τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, που εκπροσωπήθηκε από τις Μάγδα Σουσουρή – πρόεδρο, Στύλα – αντιπρόεδρο και Χρύσα Κοσκινά – γραμματέα συζητήθηκαν και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά τα κάτωθι:

-Ο Δήμος Βόλου υποχρεούται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεών του σύμφωνα με τον νόμο 4235/2014, όπως αυτός ισχύει, να μεριμνά, μεταξύ άλλων, για την περισυλλογή, στείρωση και περίθαλψη των αδεσπότων ζώων συντροφιάς, με σκοπό την ασφάλεια και δημόσια υγεία των δημοτών, αλλά και την ευζωία των ζώων.

-Οι ως άνω φιλοζωικές ομάδες που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου Βόλου ενδιαφερόμενες για την ευζωία των αδεσπότων επιθυμούν τη συνεργασία με τον Δήμο για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών.

-Ο Δήμος Βόλου, διά της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας θα φροντίσει, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, να δημιουργηθεί βάση καταγραφής δεδομένων και τοποθέτηση ειδικών τσιπ στα δεσποζόμενα συντροφιάς των δημοτών.

-Ο Δήμος Βόλου θα προβεί σε νέες εργασίες εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου (στέγαστρα, ποτίστρες, ταίστρες), ώστε να εξασφαλίζεται η ευζωία των περισυλλεγόμενων αδεσπότων ζώων συντροφιάς.

-Εντός της περίφραξης του Δημοτικού Κυνοκομείου θα φιλοξενούνται ζώα συντροφιάς, αφού θα στειρώνονται και θα περιθάλπτονται και προ της απελευθέρωσής τους, κατά τους όρους του σχετικού Νόμου.

-Θα υπάρχει αμοιβαία συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των φιλοζωικών οργανώσεων, ώστε να τηρούνται οι όροι της σχετικής Νομοθεσίας και έτσι να εξασφαλίζονται η ασφάλεια των δημοτών και η δημόσια υγεία, αλλά και η ευζωία των αδεσπότων ζώων συντροφιάς.

Ο- Δήμος και οι θα επιδιώξουν διά της συνεργασίας με μαθητές, προσκόπους και άλλους εθελοντές να δεντροφυτεύσουν κατά το δυνατό τον χώρο του Δημοτικού Κυνοκομείου».

adespota1 (1)

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση