Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τα «βρήκαν» Αθήνα-δανειστές για το εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων
Τα «βρήκαν» Αθήνα-δανειστές για το εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων

Τα «βρήκαν» Αθήνα-δανειστές για το εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων

Σε συμφωνία φαίνεται πως έχουν έρθει Αθήνα και δανειστές για ένα από τα κρισιμότερα ίσως της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ, το οποίο αφορά στη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί αποδέχονται τις προτάσεις της κυβέρνησης που θα ορίσει τα 3 εκ των 5 μελών του συμβουλίου. Πρόκειται για την κυρία Ολγα Χαρίτου, πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού, τον κ. . Σταμπούλη, μέλος του διδακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το μέλος του γενικού συμβουλίου νομισματικής πολιτικής της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. . Ταβλά.

Από την πλευρά τους, οι δανειστές θα προτείνουν για τη θέση του προέδρου τον Γάλλο, κ. Ζακ Λε Παπ, πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας και τον Ισπανό, κ. Ντ. Βεργκάρα. Η σημαντικότερη αποστολή του εποπτικού συμβουλίου αυτή τη στιγμή είναι να ορίζει τη του νέου υπερταμείου και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές αναμένεται να επιμείνουν σε στελέχη με διεθνή εμπειρία.

Το άλλο μεγάλο «αγκάθι» για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων μέτρων είναι η του νέου πλαισίου για την κατανoμή του ΕΤΜΕΑΡ και την αναμόρφωση της αγοράς των ΑΠΕ που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τον μηδενισμό του ελλείμματος το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Πίσω από αυτές τις αλλαγές υπάρχει ο κίνδυνος για αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ και η προσπαθεί να βρει τις εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου ( Euroworking Group) ή το αργότερο τις 10 Οκτωβρίου ( Eurogroup) θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα . Και αρμόδια στελέχη εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι κάποιο από τα δύο χρονικά ορόσημα θα ικανοποιηθεί.

Μέσα στην εβδομάδα, όμως, το οικονομικό επιτελείο έχει δύο ακόμα θέματα που θα πρέπει να “τρέξει”. Το ένα είναι η ολοκλήρωση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, στο οποίο θα πρέπει να αποφασιστεί τι προβλέψεις θα περιληφθούν για την πορεία του φετινού προϋπολογισμού. Το προσχέδιο πρέπει να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Το άλλο είναι η οριστικοποίηση και ψήφιση των ισοδύναμων μέτρων για να μη χρειαστεί να «παγώσουν» οι ωριμάνσεις για τους ένστολους. Αν δεν ψηφιστούν τα νέα μέτρα έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ο νόμος προβλέπει την επιβολή του «παγώματος» των ωριμάνσεων. Ωστόσο, στο οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείουν να πάρει ατύπως μία μικρή παράταση η για την ψήφιση των ισοδύναμων μέτρων, καθώς έως τώρα δεν έχουν προσδιοριστεί.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ποδηλασία της Νίκης Βόλου έτρεξε για τη “Φλόγα” #ποδηλασίαΝίκηςΒόλου - https://t.co/FE3NdPFOqP -

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

"Αλιεύοντας" την είδηση