Τα Σκόπια επέστρεψαν χωρίς συνεννόηση 600 πρόσφυγες
Τα Σκόπια επέστρεψαν στην Ελλάδα, χωρίς συνεννόηση, περίπου 600 πρόσφυγες που την Καθαρά Δευτέρα πέρασαν τα σύνορα, όπως δήλωσε πριν από λίγο δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ.
Με δηλώσεις του στο πρακτορείο στο Reuters τόνισε ότι οι μετανάστες επεστράφησαν με φορτηγά, τη νύχτα της Δευτέρας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι οι Έλληνες φωτορεπόρτερ και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που κρατούνταν στο χωριό Γευγελή.
Επίσης σε όλους επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα Σκπόπια για τους επόμενους έξι μήνες και διοικητικό πρόστιμο διακοσίων πενήντα ευρώ στον καθένα, για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συνολικά, οι Αρχές της ΠΓΔΜ συνέλαβαν χθες πάνω από 50 ξένους φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες, ακτιβιστές και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίοι ακολουθούσαν τους πρόσφυγες κατά τη μαζική είσοδό τους στο έδαφος της ΠΓΔΜ.
πηγή:kathimerini.gr