Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα
Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Τα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα από τα επόμενα εικοσιτετράωρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, .

Ειδικότερα:

 • Από σήμερα Πέμπτη επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
 • Παραμένει -έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος sms για οποιαδήποτε μετακίνηση στο 13033.
 • Από την Δευτέρα 3 Μαΐου που επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και καφέ, για τη μετακίνηση σε αυτά θα χρησιμοποιείται ο κωδικός «6».
 • Από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους.
 • Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η  στα καταστήματα αυτά.
 • Από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας καθορίζεται στις 11 το βράδυ.
 • Τα και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45μμ.
 • «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11 ακριβώς», διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε ότι σήμερα θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

Κυριακή του Πάσχα

 • Την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.
 • Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6.
 • Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Τα μέτρα που ισχύουν εφέτος το Πάσχα

 • Για τις της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.
 • Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά στις της Μεγάλης Παρασκευής υπενθυμίζεται ότι:

 • Η περιφορά του Επιταφίου μεθαύριο θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
 • Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

ta-metra-poy-tha-ischysoyn-apo-ta-epomena-eikositetraora0

Το τέλος της διαδρομής

«Βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής, με το πρόγραμμα εμβολιασμών «Επιχείρηση Ελευθερία» να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο, αλλά και τη συνεπή εφαρμογή των μέτρων από όλους μας. Ξεπερνάμε σήμερα τα 3.000.000 εμβολιασμούς, με πάνω από 904.000 συμπολιτών μας να έχουν κάνει και τις δύο του εμβολίου και προχωρούμε σταδιακά αλλά και προσεκτικά. Θα θέλαμε, όμως, να επιστήσουμε την προσοχή. Οι αποφάσεις που μόλις ανακοινώσαμε δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό. Θα πρέπει και πάλι να επιδείξουμε σύνεση και επαγρύπνηση. Γιατί τόσο ο ιός όσο και οι μεταλλάξεις του παραμένουν όπως βλέπουμε και σε άλλες χώρες, και νέες εξάρσεις της πανδημίας είναι πάντα πιθανές», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Tόνισε ότι για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η πιστή εφαρμογή των μέτρων, καθώς -όπως είπε- «ο ιός και οι μεταλλάξεις του δεν κολλάνε όταν φοράμε τη μάσκα μας. Όταν αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς. Όταν τηρούμε αποστάσεις. Αυτή είναι η θωράκισή μας απέναντι στον αόρατο εχθρό. Τηρούμε τα μέτρα. Όλοι εμβολιασμένοι και μη. Φοράμε . Αποφεύγουμε συγχρωτισμούς. Πλένουμε τα χέρια. Όλοι αδιαπραγμάτευτα και υπεύθυνα».

Σχετικά με τις μέρες του Πάσχα ανέφερε ότι «δυστυχώς και φέτος δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε παρέα με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όπως θα θέλαμε. Με την συμβολή, υπομονή, επιμονή και συνεργασία, όμως, όλων μας, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι σύντομα όλα θα είναι διαφορετικά».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός προχωρά και μέρα με τη μέρα χτίζεται το τείχος ανοσίας, που θα κάνει δυνατή την ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ προσέθεσε ότι τα self-tests ενισχύουν τις δικλείδες ασφαλείας των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, «ώστε η επαναλειτουργία δραστηριοτήτων να μην θέσει σε κίνδυνο όσα έχουμε καταφέρει».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

 • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

 • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση