Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τα «λευκά» τους «φόρεσαν» Βόλος και Μαγνησία
Τα «λευκά»  τους «φόρεσαν»  Βόλος   και  Μαγνησία

Τα «λευκά» τους «φόρεσαν» Βόλος και Μαγνησία

Τα «λευκά» τους «φόρεσαν» Βόλος και Μαγνησία όπου από τα ξημερώματα χιονίζει σε όλο το Νομό.
Το τοπίο επίκαιρο κι αναμενόμενο, με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ευλογία για τη φύση και χαρά κυρίως για τα παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν χιονόμπαλες κι όπου το χιόνι είναι αρκετό και χιονάνθρωπους, δεδομένου ότι σήμερα λόγω του χιονιά τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Μηχανήματα της και του Δήμου Βόλου είναι επί ποδός όλο το βράδυ, προχωρώντας σε αποχιονισμό και καταβροχή των δρόμων.

Συνολικά 35 μηχανήματα της και μηχανήματα ιδιωτών και του Δήμου Βόλου, όλο το βράδυ επιχειρούσαν ώστε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, ενώ και η οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων από τις 4.00 τα ξημερώματα είναι στους δόμους ρίχνοντας με ένα όχημα θαλασσινό και με ένα δεύτερο σε ετοιμότητα για τυχόν απεγκλωβισμούς.
Να σημειωθεί ότι από το 18ο χλμ, από το ύψος της Πορταριάς και πάνω και στον κάτω κλάδο του Πηλίου στη Ζαγορά, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Χάνια – Κισσός.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη “Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και κανένα χωριό δεν είναι αποκλεισμένο. Τα πρωινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ με μαθητές δεν πραγματοποιήθηκαν στο Πήλιο, καθώς οι δήμαρχοι είχαν ενημερώσει ότι δε θα ανοίξουν τα σχολεία”.

Σε ετοιμότητα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, από τα ξημερώματα, ενώ από νωρίς το πρωί μισθώθηκαν και ιδιωτικά μηχανήματα. Τα φαινόμενα δεν είναι ιδιαίτερα έντονα αλλά η υπηρεσία παραμένει σε ετοιμότητα καθώς αναμένεται παγετός και γίνεται συνεχώς ρίψη αλατόνερου και άλατος, για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, υπεύθυνη για θέματα Πολιτικής Προστασίας Βιολέτα Καντόλα, στην επικράτεια του Δήμου βρίσκονται από τις 3.00 τα ξημερώματα τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του Δήμου, ενώ από τις 6.00 το πρωί μισθώθηκαν και ιδιωτικά, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ο Δήμος διαθέτει τρία JCB και τρία ιδιωτών, τρεις μεγάλες υδροφόρες και ισάριθμες ιδιωτών, τέσσερις αλατιέρες (που μπαίνουν σε τρακτέρ) και μια ιδιώτη, πέντε μικρές υδροφόρες του Δήμου και μία της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την κα Καντόλα, από νωρίς το πρωί έγινε ρίψη άλατος και αλατόνερου σε σημεία όπως προς το Κοιμητήριο Κούκος, στο δρόμο προς ΧΥΤΑ, στην οδό Αθηνών, στους δρόμους προς Φυτόκο και Μελισσάτικα, σε Διμήνι και Σέσκλο, προς , σε Αηδονοφωλιές, Αγ. Γεώργιο και Αγ. Παρασκευή.

Επειδή οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και αναμένεται παγετός, η αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε ότι τόσο τα μηχανήματα του Δήμου, όσο και τα ιδιωτικά, βρίσκονται σε επιφυλακή, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και όπου παρουσιαστούν να ελαχιστοποιηθούν.

Κλειστά σχολεία
Εν τω μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του ασκούντος καθήκοντα δημάρχου Βόλου Αθανασίου Θεοδώρου, σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στις Περιφερειακές Ενότητες του Δήμου Βόλου.

Τέλος από τον Δήμο Βόλου τονίζεται: Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι συνθήκες ολοκληρωτικού παγετού που θα επικρατήσουν τις βραδινές ώρες στις ορεινές και ημιορεινές δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, είναι το κύριο πρόβλημα που οι υπηρεσίες του Δήμου μας καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Για το λόγο αυτό ήδη έχουν διατεθεί οι αναγκαίες τητες αλατιού και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διατηρηθεί καθαρό και ανοιχτό το και να μην υπάρξει πρόβλημα στις συγκοινωνίες. Εφιστάται ωστόσο η προσοχή των πολιτών για την επικινδυνότητα του φαινομένου.

Για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών οι πολίτες καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου, μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή της Πολιτικής Προστασίας 2421 0 80959, που εδρεύει στην υπηρεσία Καθαριότητας.

Ακόμη γίνεται γνωστό ότι θα παραμείνουν ανοιχτά δημοτικά κτήρια και κοινωνικές δομές, προκειμένου να φιλοξενηθούν και να προστατευτούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες όλοι οι πολίτες που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα ανοιχτά θα είναι το Κοινωνικό Κέντρο , το Η Αγίου Βασιλείου, το Η «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» στο Δημαρχείο και το .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση