Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τα γραφεία της ΔΕΕΠ Μαγνησίας στο στόχαστρο κουκουλοφόρων στην πορεία στο Βόλο
Τα γραφεία της ΔΕΕΠ Μαγνησίας στο στόχαστρο κουκουλοφόρων στην πορεία στο Βόλο

Τα γραφεία της ΔΕΕΠ Μαγνησίας στο στόχαστρο κουκουλοφόρων στην πορεία στο Βόλο

Δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στην αποψινή πορεία για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο Βόλο που ολοκληρώθηκε στις 19.50 το βράδυ.

Η πορεία ήταν μαζική, με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων ατόμων, που περνώντας μπροστά από τα γραφεία της ΝΟΔΕ έσπασαν την τζαμαρία, ενώ προκάλεσαν και στην πόρτα των γραφείων στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας που στεγάζονται, ενώ νωρίτερα είχε αναρτηθεί  πανό στα Δικαστήρια του Βόλου.

Η πορεία  ξεκίνησε από τον Θόλο, κατευθύνθηκε μέσω της Δημητριάδος στην Κ. Καρτάλη, μέσω της Ρ. Φεραίου κατέληξε στην οδό Ιωλκού, την οποία κατέβηκε και  κατευθύνθηκε στην οδό , για να καταλήξει  και πάλι στον Θόλο του .

Στην πορεία συμμετείχαν κουκουλοφόροι με  ξύλινα ρόπαλα, ενώ η παρουσία της Αστυνομίας ήταν επίσης μεγάλη, με τις διμοιρίες να κινούνται σε δρόμους παράλληλους προς την πορεία.
Οι συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια φώναζαν συνθήματα κατά της ΝΔ, της ς και της αστυνομικής βίας, όπως και για το Πανεπιστημιακό άσυλο.

Ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Μαγνησίας για την επίθεση στα γραφεία της στο Βόλο

Η άνανδρη, βίαιη, τραμπούκικη επίθεση από τους “γνωστούς αγνώστους”, που παρισφρείουν τις επετειακές πορείες στα γραφεία της ΝΔ στο Βόλο σε καμία περίπτωση δεν προάγει την “Δημοκρατία” που φέρονται ότι εκπροσωπούν.
Η Διοικούσα Επιτροπή Μαγνησίας της ΝΔ, οι Υφυπουργοί της στην κυβέρνηση, οι της και τα στελέχη καταδικάζουν με ένταση τις βίαιες και καταστροφικές πράξεις τους.

Τέτοιες καταστροφικές πράξεις δεν προάγουν ούτε την ανάπτυξη της πόλης, ούτε και μίας σύγχρονης χώρας του δυτικού κόσμου. Και φυσικά δεν συνάδουν με επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και σεβασμού.

Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από τους άνανδρους “δημοκράτες”, αλλά και όσους διαχρονικά τους στηρίζουν ότι η βία δεν είχε ποτέ θετικό αποτέλεσμα.

H NΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την πορεία στον Βόλο

Χαιρετίζουμε την χθεσινή πορεία στον Βόλο εκατοντάδων νέων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Αυτή η θλιβερή επέτειος απέκτησε ιδιαίτερη επικαιρότητα την φετινή χρονιά μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Η της πόλης μας, όπως συνέβη σε παρόμοιες πορείες σε όλη την Ελλάδα, έδειξε πως έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης για την κρατική βία και την αστυνομική αυθαιρεσία, δραματικές κορυφώσεις των οποίων αποτελούν γεγονότα σαν αυτά που αναφέρουμε παραπάνω.

Επισημαίνουμε την πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ η αυταρχική λογική των οποίων έχει δημιουργήσει το έδαφος για την όξυνση του κρατικού αυταρχισμού.

Διαφωνούμε όμως απόλυτα και καταδικάζουμε γεγονότα σαν την χθεσινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Επισημαίνουμε πως αυτή η δίκαιη αγανάκτηση της ς δεν θα πρέπει να ανατροφοδοτήσει την βία, αλλά να βρει δημοκρατική πολιτική διέξοδο μέσα από μαχητικούς ειρηνικούς αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής που κλείνει το στην αστυνομική αυθαιρεσία.

Φωτιά σε κάδους στο  

Φωτιά σε τρεις κάδους σκουπιδιών έβαλαν ρομά του οικισμού Αλιβερίου στις 9.30 σήμερα το βράδυ, σε ένδειξη συμπαράστασης στον ανήλικο που δέχτηκε σφαίρα στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της  Πυροσβεστικής και έσβησαν τη .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση