Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τα έδωσε στην “Κιβωτό του Κόσμου” ο Κωνσταντίνος Λούλης στο Διμήνι
Τα έδωσε στην “Κιβωτό του Κόσμου” ο Κωνσταντίνος Λούλης στο Διμήνι

Τα έδωσε στην “Κιβωτό του Κόσμου” ο Κωνσταντίνος Λούλης στο Διμήνι

Έκταση 25 στρεμμάτων αγρόκτημα και την έπαυλή του στην οποία διέμενε τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, στο Αισωνίας, προσέφερε ο βιομήχανος στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Το και η έπαυλη, χώρος της μόνιμης κατοικίας του αλευροβιομήχανου και πρώην εκδότη εφημερίδας και συναφών του Βόλου και πρώην διοικητή του Αγίου Όρους και παρολίγον πολιτικού Κώστα Λούλη, βρίσκεται στην περιοχή με θέα στην πόλη τον Βόλο.

«Η απόφαση για τη δωρεά» είπε ο κ. Λούλης, «ελήφθη από κοινού με τη σύζυγό μου και χωρίς δεύτερη σκέψη να προβούμε σ’ αυτή την κίνηση και να κάνουμε την παραχώρηση στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού “Η Κιβωτός του Κόσμου”».

«Ο πατήρ Αντώνιος που είναι ο επικεφαλής αυτής της οργάνωσης “Κιβωτός του Κόσμου”, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον αλτρουϊσμό του, την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη. Με έχει συγκινήσει το έργο του σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπό τη σκέπη του έχουν βρει στέγη, θαλπωρή και μία μεγάλη αγκαλιά περίπου 400 παιδιά στις δομές που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, τη Χίο και τα Ιωάννινα.

Επιτελεί ένα έργο θεάρεστο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπόρεσα και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις να συνδράμω σε αυτό. Πάντα ήθελα να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα. Η συγκυρία με βοήθησε και αυτό έγινε πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λούλης.

Το αγρόκτημα έκτασης 25 στρεμμάτων, με θέα την πόλη του Βόλου , εκτός από το κυρίως κτίριο της οικίας , περιλαμβάνει εγκαταστάσεις που λειτουργούν ελαιοτριβείο και τυροκομείο, πετρόμυλος, αλλά και οπωρολαχανικών, όπως και εκατοντάδες μικρά και μεγαλύτερα οικόσιτα ζώα.

Ήδη στον Βόλο έφθασαν τα πρώτα 35 παιδιά τα οποία ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου στο εξής θα διαμένουν στην «Κιβωτό του Κόσμου» και παράλληλα έκαναν και επίσκεψη στο Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων.

Με την κίνησή του αυτή, 35 παιδιά σε πρώτη φάση και 80 μέχρι τέλος του χρόνου θα βρουν «στέγη, στοργή και αγάπη» σε ένα χώρο που πραγματικά θυμίζει επίγειο παράδεισο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση