Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συζήτηση για τις προσφυγές των μειοψηφιών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου
Συζήτηση για  τις προσφυγές των μειοψηφιών στη  συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Συζήτηση για τις προσφυγές των μειοψηφιών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Συζήτηση για  τις προσφυγές των μειοψηφιών άνοιξε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Σώματος  Γ. είπε: «Πριν μπούμε στα θέματα να σας πω ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δικαστικές διενέξεις κι υπήρξε σοφή παρέμβαση του  δικαστηρίου.

Ο κόσμος υποφέρει φροντίστε να υπάρξει μια ομαλότητα κι αξίζει το νόημα να την αναφέρουμε στο σώμα. Με το να κάνουμε δηλώσεις ο ένας στον άλλον και να μεταφέρεται η εμπάθεια στην και στα ΜΜΕ δεν εξυπηρετείται ο ρόλος και η λειτουργία του Δ.Σ. Δηλητηριάζεται η της πόλης.

Όλα αυτά είναι εφήμερα. Σε δύο χρόνια μπορεί να είναι άλλοι. Αισθάνομαι να την ανάγκη να το πω κι αυτό.

Έχω δεχτεί κι εγώ κάποιες . Τι πρέπει δηλαδή να κάνω κι εγώ μήνυση; Την περασμένη Τρίτη στη Λάρισα στην ΠΕΔ μου είπανε τι θα γίνει με εσάς στο Βόλο; Οι οκτώ από τις 10 υποθέσεις που ασχολούμαστε είναι από τον Βόλο.»

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς αναφερόμενος στις προσφυγές προς την Αποκεντρωμένη είπε- μεταξύ- άλλων: «Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή  ελήφθη απόφαση να δοθεί με απευθείας ανάθεση σε πιστοποιημένη εταιρεία η μεταφορά αμιάντου από την Ηρ. Πολυτεχνείου. Στην περίπτωση της Ν. Ιωνίας δεν τηρήθηκε. Έγινε καουμπόικα. Αν είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες δε θα γίνονταν αυτά».

Ο  κ. Μουλάς, είπε στον κ. Πατσιαντά ότι αναφέρεται σε μεμονωμένο θέμα, με τον δεύτερο  να υποστηρίζει ότι «οι μειοψηφίες έχουν δικαίωμα να ασκούν προσφυγές. Για το ποινικό μέρος ο κάθε σύμβουλος αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί».

Ο κ. Μουλάς απάντησε ότι  «καλό θα ήταν να λύνονταν πολιτικά τα ζητήματα, κι όχι όλα στον Εισαγγελέα» με τον κ. Πατσιαντά να διευκρινίζει ότι «όλες οι παρεμβάσεις εξαντλούνται σε πολιτικό επίπεδο και στη συνέχεια αν κριθεί ότι πρέπει το θέμα να πάει στην δικαιοσύνη γίνεται».

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, δεν έκρυψε την έκπληξή της για την παραίνεση του κ. Μουλά και σημείωσε:  «Μας παραξένεψε η παραίνεσή σας. Είναι σωστή, αλλά παρουσιάζετε τα πράγματα σαν να ζούμε σε εικονική πραγματικότητα. Αν δούμε τα πρακτικά πολλές φορές εσείς προκαλείτε. Εσείς διευθύνετε τη συνεδρίαση. Αν το τηρείτε θα το τηρούμε κι εμείς.  Όσες φορές κάνουμε προσφυγές, είναι ιδιαιτέρως βάσιμες. Αν δεν είχαμε στοιχεία δε θα γίνονταν. Όταν η αντιπολίτευση σας υποδεικνύει ότι κάποιες αποφάσεις βάσει νομιμότητας δεν είναι εντάξει, τις ελέγξατε; Δεν μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε».

Ο κ. Μουλάς,   στηλίτευσε   έγγραφο της «Επιλογής Ευθύνης» στην ΠΕΔ  με την κα. Οικονόμου να διευκρινίζει ότι η θέση δεν είναι υπονόμευση.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης » Μιχ. Μιτζικός τόνισε πως  είτε τηρείται η νομιμότητα ή υπάρχει υπερβάλλων ζήλος απ' τους προσφεύγοντες και πρόσθεσε: « Ως  παράταξη κάναμε επερώτηση  για το θέμα του αμιάντου στη Νέα Ιωνία και δεν έχουμε πάρει απάντηση. Επίσης για τις μετρήσεις του Βιολογικού δεν πήραμε απάντηση. Δεν είναι ο ρόλος μας να πάμε στον εισαγγελέα.  Πολιτικά συμφωνούμε στο να μην ποινικοποιείται η πολιτική . Αλλά  είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής  να απαντά εν ευθέτω χρόνω.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος,  επίσης εξέφρασε την έκπληξή του για τη στάση του κ. Μουλά, αλλά  τόνισε: «Θα πρέπει να διαφυλλάτονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς παρεμβάσεις. Έχουν γίνει οκτώ αναφορές από τον Δήμο οι οποίες δεν είχαν βάση και τέθηκαν στο αρχείο. Η νουθεσία σας κ. Μουλά προς τις μειοψηφίες εμάς δεν μας αγγίζει. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι ενεργός. Στο χέρι σας είναι να κάνετε πράξη τις νουθεσίες. Μακάρι να γίνουν αυτά που λέτε, αλλά δεν το πιστεύουμε γιατί δεν έχετε την πρόθεση».

Στη συνέχεια ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Αποστολάκης κατήγγειλε: «Θα πίστευα την τοποθέτησή σας αν σταματούσαν απειλητικές κλήσεις σε άτομα της αντιπολίτευσης, από τηλέφωνο το 2421031851 που εμφανίζεται να είναι στο Δημαρχείο. Εάν πάθω εγώ ή οικογένειά μου τίποτα θα κληθούν να απολογηθούν ο χρήστης του τηλεφώνου ή ο πολιτικός του προϊστάμενος».

Ο κ. Μιτζικός έκανε λόγο για σοβαρή καταγγελία, ενώ ο κ. Μουλάς ζήτησε να κλείσει το μικρόφωνο.

Τέλος ο ανεξάρτητος σύμβουλος  Κ. Γαργάλας είπε -μεταξύ άλλων- πως όλα ξεκινούν από το προεδρείο.

Ο δήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου ενημέρωσε το Σώμα και τον καταγγέλλοντα σύμβουλο  Ιασ. Αποστολάκη ότι ο αριθμός τηλεφώνου που έδωσε δεν έχει καμία σχέση με εκείνους του Δημαρχείου.

Για το

Η κα Οικονόμου χαρακτήρισε αναχρονιστικό θεσμό την εμποροπανήγυρη και σημείωσε πως πλήττεται η αγορά.

Αναχρονιστικό θεσμό χαρακτήρισε την εμποροπανήγυρη και ο κ. Πατσιαντάς, αλλά και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας.

Ο κ. Μιτζικός δήλωσε θετικός   στην λειτουργία της εμποροπανήγυρης, αλλά εξέφρασε  ενστάσεις ως προς τον χωροχρόνο και την τήρηση  νομιμότητας. “Το θέμα δεν έπρεπε τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης και να  έχουμε την άποψη της νομικής υπηρεσίας” ανέφερε χαρακτηριστικά .

Κατά πλειοψηφία η έγκριση μελέτης για την προμήθεια ηλεκτρολογικού  υλικού

Εν τω μεταξύ, αρνητικές ήταν οι μειοψηφίες  στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα έγκρισης μελέτης  για την προμήθεια ηλεκτρολογικού  υλικού μέσω διεθνούς διαγωνισμού για τη συντήρηση, επισκευή  και ανακαίνιση σχολικών κτηρίων και δημοτικών κτηρίων και συντήρηση και επισκευή  φωτεινής σηματοδότησης 2017 προϋπολογισμού 405. 778, 84 ευρώ.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχ. Μιτζικός τόνισε: « Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό. Να διαχωριστεί από τον φωτισμό του σχολείων.   Να αποσυρθεί και να επανέλθει με μια άλλη εισήγηση.

Ο πρόεδρος του σώματος Γ.  Μουλάς ζήτησε να ψηφίσουν οι σύμβουλοι και η ψήφος των μειοψηφιών ήταν αρνητική.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση