Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σύσταση επιχείρησης με email ή με βιντεοκλήση στην εφορία
Σύσταση επιχείρησης με email ή με βιντεοκλήση στην εφορία

Σύσταση επιχείρησης με email ή με βιντεοκλήση στην εφορία

Τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να προχωρήσουν σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) διεκπεραιώνοντας όλη τη γραφειοκρατία ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι μπορούν με email, συστημένη ή βιντεοκλήση να υποβάλουν τις δηλώσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόκτηση ΑΦΜ, ή τη μεταβολή των στοιχείων τους, ή για να προχωρήσουν σε έναρξη, μεταβολή ή διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα, οι φορολογούμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Τaxis χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία στην εφορία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν με το kleidarithmos.gov.gr και να λάβουν ηλεκτρονικά τη χορήγηση κλειδαρίθμου, κατόπιν πιστοποίησης ότι είναι κάτοχοι του αριθμού κινητού τηλεφώνου που θα δηλώνουν από την τράπεζα ή τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τους. Η υπηρεσία αυτή αφορά την αρχική εγγραφή των πολιτών στο Taxisnet, δηλαδή τη λήψη κλειδαρίθμου για πρώτη φορά. Ειδικότερα:

1. Οι δηλώσεις απόδοσης ΑΦΜ / Μεταβολής Στοιχείων και Εναρξης / Μεταβολής και Διακοπής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας συμπληρώνονται και αποστέλλονται από τον φορολογούμενο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με συστημένη στην αρμόδια ΔΟΥ.

2. Οι δηλώσεις αποστέλλονται με email στο «myAADElive» της Διεύθυνσης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης, εφόσον ο φορολογούμενος, φυσικό πρόσωπο, επιλέξει την εγγραφή στο φορολογικό μητρώο, τη μεταβολή στοιχείων ή την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με τη διαδικασία της βιντεοκλήσης.
Ο φορολογούμενος για να μεταβάλει τα στοιχεία του ή να προβεί σε έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, επικοινωνεί με τη φορολογική διοίκηση, κατόπιν ραντεβού, μέσω βιντεοκλήσης. Η συνομιλία βιντεοσκοπείται και το αρχείο παραμένει για 10 έτη στη διάθεση της φορολογικής διοίκησης, για λόγους απόδειξης του ελέγχου ταυτοπροσωπίας.

3. Σε περίπτωση μεταβολής ενός ή περισσοτέρων στοιχείων της δήλωσης, υποβάλλεται ή αποστέλλεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συστημένη επιστολή η ίδια δήλωση, ως μεταβολή, με την αναγραφή μόνο των στοιχείων που έχουν μεταβληθεί και προσκομίζονται ή επισυνάπτονται κατά περίπτωση τα σχετικά με τη μεταβολή δικαιολογητικά, όπου απαιτείται.

4. Στην περίπτωση θανάτου φυσικού προσώπου, η δήλωση υποβάλλεται ή αποστέλλεται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με συστημένη επιστολή στο Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ, από συγγενή ή άλλο τρίτο πρόσωπο και συνυποβάλλεται η ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος και το έντυπο Μ7, όπου απαιτείται, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Με την του φορολογικού μητρώου με τα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης θανάτου του αποβιώσαντος, η φορολογική με βάση την ημερομηνία θανάτου προβαίνει ταυτόχρονα:

• Στη διακοπή της σχέσης του γάμου ή του συμφώνου συμβίωσης του αποβιώσαντος φορολογουμένου.

• Στη μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης και στη διακοπή της σχέσης του σχετιζόμενου προσώπου με τον αποβιώσαντα.

• Στη διακοπή των λοιπών σχέσεων του αποβιώσαντος με άλλους φορολογουμένους, φυσικά πρόσωπα ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες (ενδεικτικά, μέλος/εταίρος, διαχειριστής, νόμιμος εκπρόσωπος) και στην ενημέρωσή τους με μήνυμα μέσω Τaxisnet για την υποβολή στον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΟΥ της σχετικής δήλωσης μεταβολής, της τροποποίησης του συστατικού τους εγγράφου ως προς τα πρόσωπα αυτά ή της τροποποίησης της εκπροσώπησής τους, κατά περίπτωση και όπου απαιτείται.

• Στην απενεργοποίηση των κωδικών πρόσβασης του αποβιώσαντος στο TAXISnet.
Όπως προαναφέρθηκε, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ηλεκτρονικά τη χορήγηση κλειδαρίθμου, κατόπιν πιστοποίησης ότι είναι κάτοχοι του αριθμού κινητού τηλεφώνου που θα δηλώνουν από την τράπεζα ή τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τους. Πώς μπορείτε να πάρετε τους κωδικούς:

1. Συμπληρώνετε υποχρεωτικά τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*). Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε τον κλειδάριθμο ηλεκτρονικά, θα πρέπει να συμπληρώσετε υποχρεωτικά και τα πεδία που σημειώνονται με (**).

2. Αποκτάτε username και password. Username: Πρέπει να αποτελείται από 3-20 λατινικούς χαρακτήρες ή νούμερα. Πατώντας το πεδίο συμπληρώνεται αυτόματα με μια προτεινόμενη τιμή. Κωδικός (password): Πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και να περιέχει τουλάχιστον 1 αριθμητικό χαρακτήρα, 1 κεφαλαίο αλφαβητικό χαρακτήρα, 1 πεζό αλφαβητικό χαρακτήρα και 1 ειδικό χαρακτήρα.

3. Επιβεβαιώνετε e-mail και κινητό τηλέφωνο. Στο πεδίο e-mail συμπληρώνετε το προσωπικό σας email, το πεδίο Χαρακτήρες εικόνας και μετά πατάτε «Επιβεβαίωση e-mail». Στο e-mail που θα λάβετε, θα βρείτε τον κωδικό επιβεβαίωσης e-mail. Τα πεδία τηλεφώνου δέχονται ψηφία χωρίς κενά και παύλες. Επιπλέον, για διεθνείς αριθμούς γίνεται δεκτό το σύμβολο + στην αρχή του αριθμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση