Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σύσκεψη στην ΠΕΜΣ για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές του Ιανού
Σύσκεψη στην ΠΕΜΣ για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές του Ιανού

Σύσκεψη στην ΠΕΜΣ για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές του Ιανού

 

μεταξύ της αντιπεριφερειάρχη   Δωροθέας Κολυνδρίνη με τους γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής   Χρ. Τριαντόπουλο,    Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τη συνεργάτη του Υπουργείου Οικονομικών  Σοφία Μάντζαρη, παρουσία του περιφερειακού συμβούλου  Ιωάννη Τέα και υπηρεσιακών παραγόντων των Υπηρεσιών της Π.Ε.Μ.Σ.,  με επίκεντρο της συνάντησης την πορεία των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του Ιανού στην περιοχή της Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 στο Διοικητήριο των  .

Η αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον γ.γ. Χρ. Τριαντόπουλο για την προσήνεια και αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει σχετικά με τη δραστηριότητά του και το συντονισμό τόσο στο Νομό όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, που κλήθηκε να συμβάλλει, και αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή του στις διαδικασίες.

Παράλληλα εξήρε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείο Οικονομικών και την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών  σχετικά με τις των πληγέντων του Ιανού, προκειμένου να επανέλθει η στις πληγείσες περιοχές και να καλλιεργηθούν ξανά οι εκτάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή του 75% των πληγέντων εκτάσεων και θα αποπερατωθεί εντός των προσεχών ημερών το σύνολο των εκτιμήσεων.

Από την πλευρά του ο γ.γ. ευχαρίστησε για τη συνεργασία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν αρκεί μόνο ο ένας για να ευδοκιμήσει η προσπάθεια και με την υποστήριξη του περιφερειάρχη, της αντιπεριφερειάρχη και των υπηρεσιακών παραγόντων υλοποιήσαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ως προς αυτό δήλωσε ότι ειδικά στη και τη οι διαδικασίες κινήθηκαν με πρωτόγνωρη ταχύτητα από την πλευρά των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο και αποτελούν σημείο αναφοράς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημιώσεων, σημείωσε, κύλησαν άμεσα και ομαλά με τους πληγέντες πολίτες να διακατέχονται από αίσθημα ικανοποίησης και συμπαράστασης από την Πολιτεία, τόσο ηθικής όσο και υλικής.

Στη συνέχεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το υπό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κρατική Αρωγή προς επιχειρήσεις για φυσικές καταστροφές και συντονισμός σχετικών θεμάτων». Λόγω της πρόσφατης διαδικασίας με τον Ιανό και τη βιωματική όλων των εμπλεκομένων έγιναν στοχευμένες προτάσεις και διευκρινίσεις για τροποποίηση ορισμένων διατάξεων στο , που λήφθηκαν υπόψη από τους συμμετέχοντες και θα καταγραφούν παράλληλα στη διαδικασία της διαβούλευσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λειτουργούσε δυνατά τη μουσική μπαρ στη Ν. Αγχίαλο #ΝΑγχίαλος - https://t.co/4DyjZ1BDmw -

  • Ακυβέρνητο σκάφος στην Σκιάθο  #ακυβέρνητοσκάφος - https://t.co/fD20zjTrPl -

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

"Αλιεύοντας" την είδηση