Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης
Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης

Μετά την των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της ς που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο 24 Μαΐου στις 11:00, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Τα επόμενα βήματα

Αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών.

Σε περίπτωση αποτυχίας, θα αναθέσει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας, ή του Aρείου Πάγου, ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Η θα συνεδριάσει μόνο για μία ημέρα

Η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου θα συνεδριάσει για μία ημέρα (πιθανότατα την 28 Μαΐου), κατά την οποία θα ορκιστούν οι .

Θα ακολουθήσει η του προεδρείου και την επόμενη μέρα θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την των εκλογών μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου είναι η ημέρα δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος, οπότε και τίθενται σε ισχύ, σύμφωνα με τον νόμο, μια σειρά από διαδικασίες και προθεσμίες στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

Ως πιθανότερη για τη διεξ των δεύτερων εκλογών θεωρείται η 25η Ιουνίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση